Externe

Ce a pățit un britanic care a refuzat să poarte mască, în Singapore

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un britanic a fost condamnat la şase săptămâni de închisoare în Singapore, pentru că a refuzat să poarte mască şi a agresat ofiţeri de poliţie, au declarat, joi, autorităţile locale. 

Benjamin Glynn, arestat după difuzarea în luna mai a unui videoclip devenit viral în care bărbatul apărea fără mască într-un tren din Singapore, a fost condamnat, miercuri, la închisoare cu executare.

“Sentinţa în cazul lui Glynn Benjamin (…) este de şase săptămâni de închisoare, începând din 19 iulie”, a confirmat, joi, un reprezentant al justiţiei din Singapore.

Ţara din Asia de Sud-Est, relativ neatinsă de epidemia de coronavirus, a adoptat sancţiuni severe împotriva celor care încalcă regulile sanitare şi mai mulţi cetăţeni străini au fost deja sancţionaţi.

Britanicul, în vârstă de 40 de ani, a agresat ofiţerii de poliţie care au venit să-l aresteze şi a refuzat, din nou, să poarte o mască în timpul unei audieri la tribunal luna trecută.

Glynn a denunţat în instanţă un proces “ridicol” şi “revoltător” şi a susţinut că măştile nu împiedică contaminarea cu COVID-19, potrivit presei locale.

Confruntat cu această atitudine, judecătorul a cerut o expertiză psihiatrică, însă britanicul a fost considerat apt să continue procesul.

El a fost condamnat pentru încălcarea regulilor sanitare, pentru comportamentul său faţă de poliţie şi pentru tulburarea ordinii publice.

Însă, având în vedere că bărbatul ispăşise deja două treimi din pedeapsa cu închisoarea în timp ce se afla în arest preventiv, el a fost eliberat şi urmează să fie expulzat, potrivit ziarului local Straits Times.

În Singapore, deţinuţii pot fi eliberaţi pentru bună purtare după ce au executat două treimi din pedeapsă.

Bărbatul era angajatul unei filiale locale a unui grup de recrutare britanic din 2017, potrivit mass-media.

loading...

Comments are closed.