Social

Ce a păţit un şofer care a depăşit viteza legală cu 9 km/h în Olanda

Pinterest LinkedIn Tumblr

Atenţie la astfel de sancţiuni: mai multe state din Uniunea Europeană apelează la instanţe locale şi la executori chiar şi pentru amenzi infime. La aceste sancţiuni se pot însă adăuga costuri consistente, ca urmare a taxelor încasate de executori, informează ziaruldeiasi.ro.

O firmă de transport din Iaşi s-a trezit dată în judecată de către autorităţile olandeze după ce un şofer de-al companiei a comis o abatere rutieră ce, în ţara noastră, este des întâlnită, în România nefiind însă pedepsită de Codul Rutier, amenzile pentru viteză excesivă începând la noi de la peste 10 km/h în plus faţă de limita admisă. SC Veriatrans Company SRL a primit o amendă de 74 de euro în această ţară după ce o maşină a firmei a fost surprinsă depăşind uşor limita legală de viteză, în timp ce se deplasa pe o autostradă.

„În hotărârea de sancţionare s-a reţinut că intimata, la data de 28.05.2018, ora 09:31, a depăşit cu 9 km/oră viteza maximă pe autostrada Heerlen, A76“, se arată în documentele venite la instanţă. Însă, chiar înainte ca judecătorii să se pronunţe în acest caz, reprezentanţii firmei au plătit amenda, motiv pentru care autorităţile din Olanda au renunţat la proces.

Este doar unul dintre sutele de litigii de acest gen înregistrate, în ultimii ani, la Iaşi, de către reprezentanţi au unor state pe teritoriul cărora românii au comis infracţiuni sau chiar contravenţii rutiere. Austriceii, slovenii, nemţii şi olandezii sunt cei mai intransigenţi din acest punct de vedere, solicitând adesea plata amenzilor rutiere pe care le-au aplicat cetăţenilor din UE. Mulţi însă nu le plătesc nici după ce pierd procesul în instanţa românească, fiind în final forţaţi să plătească prin intermediul executorilor, la amendă adăugându-se astfel şi costisitoarele costuri de executare negociate de executor cu autoritatea olandeză.

loading...

Comments are closed.