Alte știri

Ce acțiuni întreprinde primăria capitalei în scopul reluării instituțiilor educaționale

Pinterest LinkedIn Tumblr
În scopul reluării activităţii instituţiilor educaţionale din capitală, în contextul pandemiei Covid – 19, Primăria municipiului Chişinău întreprinde următoarele acţiuni:
– Au fost aprobate şi expediate directorilor de grădiniţe, reglementările cadru speciale de punere în aplicare a instrucţiunilor privind pregătirea pentru redeschidere şi reluarea activităţii instituţiilor de educaţie timpurie;
– În această săptămână vor fi distribuite prin grădiniţe pliante informaţionale pentru cadrele didactice şi părinţi;
– Copiii se vor afla la grădiniţă 7 ore pe zi şi vor fi alimentaţi de 4 ori pe zi;
– Urmează ca fiecare grădiniţă să elaboreze orarul de venire – plecare a copiilor;
– Începând de astăzi, vor fi desfăşurate instruiri online a asistenților medicali din grădinițele de stat din municipiul Chișinău privind măsurile de prevenire a infecției, în scopul protecției și siguranței copiilor.
În funcție de evoluția și tendința situației epidemiologice prin infecția cu Covid-19, măsurile restrictive vor fi revizuite.
Totodată, până în data de 20 august, curent, școlile/liceele trebuie să facă public graficul și modelul, după care vor activa, din cele 7 prezentate de Ministerul Educație.
Peste 90 de mii de elevi avem înregistrați în sistemul educațional din municipiul Chișinău, în cele 148 de instituţii de învăţământ primar şi secundar.
Dintre care:
-30 de instituții sunt suprasolicitate;
-30 de instituții au o acoperire de 100 de procente;
-54 de instituții 70 de procente acoperire;
-18 instituții avem acoperire sub 30 de procente a spațiilor școlare;
Pentru cele 126 grădinițe din orașul Chișinău, suplimentar au fost alocați peste 6 milioane de lei, iar pentru cele 148 școli și licee, peste 8 milioane de lei, bani prevăzuţi pentru procurarea echipamentelor de protecţie şi a dezinfectanților.
Toate rapoartele privind cheltuirea acestor bani vor fi făcute public.
Primarul capitalei va asigura toate condiţiile necesare, pentru ca la 1 septembrie copiii să revină la instituțiile educaționale.
loading...

Comments are closed.