Ce au mai făcut colaboratorii CNA săptămâna trecută

Centrul Național Anticorupție (CNA) a raportat, săptămâna trecută, o serie de activități desfășurate pe componenta de combatere a corupției, dar și alte acțiuni din spectrul de atribuții instituționale.

Percheziții în Franța

În contextul executării cererilor de asistență juridică internațională în materie penală perfectate pe cauza penală ”Frauda bancară”, CNA a anunțat rezultatele perchezițiilor efectuate pe teritoriul Republicii Franceze. În urma perchezițiilor, au fost ridicate mai multe documente și alte mijloace de probă.

Reținerea și arestarea unui polițist

Un polițist a fost reținut și ulterior arestat pentru 30 de zile într-un dosar de corupere pasivă. Acesta este învinuit că ar fi pretins și acceptat mijloace financiare ce nu i se cuvin de la un bărbat pentru a nu documenta două cazuri de comerț neautorizat.

Inițierea a 44 de cauze penale

Ofițerii de urmărire penală ai CNA au inițiat, în perioada de referință, 44 de cauze penale, în total fiind în procedură 542 de dosare.

Sechestre de peste 700 de mii de lei

Agenția de recuperare a bunurilor infracționale (ARBI) a CNA a anunțat sechestre în valoare de peste 114 mii de lei, aplicate pe o încăpere locativă și a emis o ordonanță de sechestru pe un teren pentru construcții, în valoare de aproximativ 638 de mii de lei.

Activități de prevenire a corupției

Direcția legislație a finalizat și a remis autorilor 20 de rapoarte de expertiză anticorupție și 7 avize pe marginea unor proiecte de acte normative, examinate săptămâna trecută. De asemenea, au fost finalizate 5 expertize criminalistice.

CNA a inițiat, de asemenea, 5 analize operaționale, a eliberat 109 caziere de integritate și a recepționat 46 de apeluri la linia națională anticorupție.

Total
0
Shares
Total
0
Share