Social

Ce beneficii poate aduce consumul de miere pe stomacul gol 

Pinterest LinkedIn Tumblr

O linguriţă de miere, luată înainte de culcare, poate asigura un somn mai liniştit. Asta pentru că mierea conţine 80% zaharuri, care ridică uşor nivelul insulinei, ajutînd substanţa responsabilă cu inducerea somnului, numită triptofan, să ajungă mai repede la creier.

Oarecum paradoxal, mierea este şi o substanţă care ne dă energie. Glucoza din miere face ca persoanele care o consumă în mod constant să fie mai vioaie şi energice. În plus, pe lîngă glucoză, mierea conţine şi fructoză, iar această combinaţie ajută la arderea grăsimilor şi potoleşte pofta de dulce.

Totodată, mierea conţine şi flavonoide florale, care cresc nivelul antioxidanţilor şi protejează sistemul imunitar. De asemenea, mierea are şi proprietăţi anti-inflamatorii, ajutînd la potolirea tusei.

Mierea este bună şi ca ”pansament”, având proprietăţi anti-bacteriene şi fiind astfel potrivită pentru a fi aplicată pe tăieturi sau julituri. Mierea are şi uz extern, nu numai intern, putînd fi aplicată ca mască facială, care hrăneşte şi calmează pielea.

loading...

Write A Comment