Politic

Ce mai fac profesorii turci? Sandu a avut o întrevedere cu Mustafa Şentop, președintele Marii Adunări Naționale a Republicii Turcia

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut astăzi o întrevedere cu Președintele Marii Adunări Naționale a Republicii Turcia, Mustafa Şentop. Discuția s-a axat pe relațiile bilaterale moldo-turce, pe perspectivele de cooperare în diverse domenii și pe impactul războiului din Ucraina asupra regiunii. În comunicatul publicat de către Președinție nu este scris dacă a fost discutat și subiectul deportării forțate a unui grup de profesori turci de la Liceul Orizont, eveniment care a avut loc în septembrie 2018.

Șefa statului a mulțumit pentru ajutorul umanitar oferit de autoritățile turce în depășirea crizei refugiaților din Ucraina, precum și pentru sprijinul financiar și tehnic acordat de-a lungul anilor de Agenția Turcă pentru Cooperare și Coordonare (TIKA).

De asemenea, Sandu a subliniat că Republica Moldova este interesată în intensificarea schimburilor comerciale și atragerea investițiilor, precum și în consolidarea cooperării în sectorul energetic.

loading...

Comments are closed.