Alte știri

Ce măsuri de prevenire a infectării cu COVID-19 în transportul de pasageri au fost aprobate astăzi

Pinterest LinkedIn Tumblr

La indicația Ministerului Economiei și Infrastructurii, Agenția Națională Transport Auto a desfășurat ședința Consiliului consultativ în domeniul transporturilor rutiere. În cadrul ședinței au participat reprezentanți ai asociațiilor din domeniul transporturilor rutiere, ai autogărilor și conducătorii subdiviziunilor ANTA,  transmite Telegraph.md

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Agenda discuțiilor a vizat măsurile de prevenire a infectării cu COVID-19 în transportul de pasageri. Participanții la ședință au venit cu un set de informații asupra situației la moment, măsuri de sporire a nivelului de siguranță și propuneri de acțiuni pentru prevenirea infectării cu COVID-19, atât pasagerilor cât și a conducătorilor unităților de transport, care prestează servicii transport persoane în trafic național și internațional.

Reprezentantul autogărilor a menționat că toți colaboratorii gării au fost asigurați cu materiale sanitare necesare, iar călătorii sunt informați despre măsurile de protecție. În scopul asigurării respectării cerințelor Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică de către pasageri și vizitatorii autogărilor, a prevenirii răspândirii infectării cu COVID -19, în intervalul de timp al activității zilnice a acestora, s-a decis efectuarea demersurilor necesare în vederea poziționării echipajelor MAI pe teritoriul tuturor autogărilor.

De asemenea, reprezentanții asociațiilor din domeniul transporturilor rutiere au informat că unii conducători auto se confruntă cu cazuri când pasagerii, în timpul cursei își scot măștile și nu reacționează la solicitarea șoferilor de a se conforma cerințelor de protecție. Astfel, se propune ca în cazul constatării acestui tip de încălcări de către INP, să fie sancționată persoana care a încălcat regulile, nu și conducătorul auto.

Totodată, reprezentanții autogărilor și ai asociațiilor din domeniul transporturilor rutiere au solicitat Centrului Național de Sănătate Publică, să întreprindă măsurile de rigoare în realizarea acțiunilor de dezinfectare zilnică în gările auto, precum și a unităților de transport care efectuează servicii regulate de transportare a pasagerilor.

Un alt subiect important de pe agendă a vizat combaterea fenomenului transportului ilicit de persoane. În perioada Stării de Urgență, unitățile de transport care efectuau curse ilicite  nu puteau fi controlate și sancționate în cazul nerespectării  stricte a măsurilor de prevenire a virusului COVID-19 astfel, ANTA, în conformitate cu prevederile legislației, va intensifica controalele în trafic în vederea combaterii acestui fenomen.

loading...

Comments are closed.