Alte știri

Ce măsuri întreprind salvatorii pentru prevenirea COVID-19

Pinterest LinkedIn Tumblr

Măsurile de prevenire anti COVID desfășurate de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI continuă în toată țara. Astfel, pe parcursul zilelor de odihnă, 23 puncte de informare instalate de salvatori au activat în 19 raioane printre care, Ocnița Briceni, Râșcani, Bălți, Dondușeni, Soroca, Cantemir, Nisporeni, Taraclia, Basarabeasca și UTA Găgăuzia.

De asemenea punctele de informare a populației au activat și în sectoarele municipiului Chișinău.  Pe parcursul a două zile salvatorii au distribuit 4550 pliante informative și au înmânat cetățenilor 1420 măști de protecție. Totodată, activități similare au fost întreprinse în toate regiunile Republicii Moldova. Angajații Inspectoratului au ajuns în 45 de localități din 31 raioane ale țării cu autospecialele din cadrul instituției și au difuzat mesaje audio cu regulile de protecție.

În total în acțiunile de profilaxie au fost antrenați 41 de angajați ai IGSU cu 27 unități de tehnică. Salvatorii au vorbit oamenilor despre necesitatea respectării regulilor de siguranță și a normelor sanitare, precum și au rugat persoanele să se adreseze imediat în instituțiile medicale în cazul simptomelor de COVID.

Specialiștii din cadrul IGSU au îndemnat populația să utilizeze dezinfectantul pe bază de alcool pentru igienizarea mâinilor, dar și au menționat că purtarea corectă a măștilor de protecție minimalizează riscul infectării cu corona virus. Conform datelor colectate din subdiviziunile teritoriale IGSU în perioada 17-18 aprilie în urma măsurilor desfășurate de salvatori au fost informați peste 5460 de cetățeni.

Activitățile de profilaxie organizate zilnic de IGSU  sunt desfășurate în cadrul Campaniei naționale de responsabilizare și informare “Fii în siguranță! COVID-19 nu a dispărut”. Acestea au  scopul de a  preveni răspândirea virusului în Republica Moldova.

loading...

Comments are closed.