Alte știri

Ce măsuri întreprinde municipalitatea pentru combaterea poleiului pe teritoriul orașului

Pinterest LinkedIn Tumblr

Pe parcursul zilei de astăzi, serviciile municipale vor activa în regim sporit la combaterea poleiului pe trotuare și în curțile blocurilor de locuințe.

Astfel, de la ora 05:00 dimineața la curățarea trotuarelor și căilor de acces în intercartiere, sunt antrenate 35 de unități de tehnică specializată, fiind împrăștiat 88 tone de material antiderapant, iar 415 de muncitori sunt implicați la deszăpezirea stațiilor de așteptare a transportului public, pe trecerile pietonale și în locurile de uz comun ale blocurilor de locuințe.

În același timp, ÎM „Asociaţia de gospodărire a spaţiilor verzi” acţionează la curăţarea căilor de acces din parcuri, scuaruri şi de pe alei, fiind antrenate 4 unități de tehnică cu perie și lamă, iar 253 de muncitori sunt mobilizați la împrăștierea materialului antiderapant.

Totodată, Regia „EXDRUPO”, cu 41 utilaje a intervenit pe parcursul nopții  la curățarea arterelor pe unde circulă transportul public și cele secundare, precum și pe drumurile de accese spre suburbii. Drumarii vor continua intervenția pe parcursul zile în zone problematice.

În context, Primăria municipiului Chişinău solicită agenţilor economici şi gestionarilor de imobile să-şi deszăpezească teritoriile adiacente spaţiilor pe care le administrează, iar zăpada curățată să nu fie aruncată pe partea carosabilă.

loading...

Comments are closed.