Alte știri

Ce nu au voie să facă persoanele care se vaccinează anti-COVID-19 cu Sputnik V, produs în Rusia

Pinterest LinkedIn Tumblr

Deși vaccinul anti-COVID-19 produs în Rusia, Sputnik V, nu a fost încă omologat oficial și trece în continuare prin teste clinice pentru siguranță, rușii au început vaccinarea voluntară și gratuită.

Autorităţile sanitare ruse au îndemnat marţi persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19 să se abţină de la consumul de alcool 56 de zile.

″Două săptămâni înainte de imunizare (prima doză de vaccin – n.red.) trebuie categoric să nu se consume (alcool). Formarea imunităţii înseamnă 21 de zile între cele două injecţii şi alte 21 de zile după′’, aşadar în total 56 de zile, a declarat Anna Popova, responsabila sanitară rusă, la postul de radio Komsomolskaia Pravda, potrivit Agerpres.

Ea a subliniat că cei care se vaccinează trebuie să aibă mare grijă de organismul lor în acest interval de timp dacă doresc să-şi întărească sistemul imunitar în faţa coronavirusului.

″Dacă dorim să avem sănătate şi autoapărare (imunitară), atunci trebuie să lăsăm organismul să o formeze. Pentru aceasta, nici înainte, nici după, nici în timpul. Pur şi simplu deloc şi în niciun caz’’, a explicat responsabila sanitară rusă despre consumul de votcă şi alte băuturi alcoolice.

În cazul unor efecte adverse generate de abstinenţa forţată la alcool, ea le-a recomandat celor care suferă vreun ″disconfort″ din acest motiv să apeleze la medic.

Vicepremierul rus Tatiana Golikova le-a cerut săptămâna trecută celor care doresc să se vaccineze cu vaccinul rusesc Sputnik-V să nu consume alcool timp de 42 de zile, recomandare extinsă acum de Anna Popova la 56 de zile.

Reacții virulente în mediul online

Potrivit presei ruse, pe reţelele de socializare mulţi cetăţeni ruşi au reacţionat negativ faţă de acest îndemn la abstinenţă la alcool, mai ales că se apropie sărbătorile de iarnă.

Responsabila sanitară rusă a mai spus marţi că Rusia este pregătită pentru vaccinarea masivă gratuită şi voluntară ordonată de preşedintele Vladimir Putin, într-o ţară ce a înregistrat până în prezent 44.159 de decese în rândul celor peste 2,5 de milioane de persoane testate pozitiv la COVID-19.

loading...

Comments are closed.