Ce nu spune Guvernul Sandu despre magazinele duty free? Când de fapt va expira licența acestora?

magazine duty free, magazine ilan shor, magazine la vama, guvernul sandu, reforme fiscale

Magazinele duty-free, amplasate la intrarea în Republica Moldova și cele care deservesc corpul diplomatic, vor beneficia în continuare de unele facilități fiscale. Un grup de deputaţi al Blocului ACUM au promis şi au promovat un proiect de lege care prevedea iniţial că aceste magazine la intrarea în Repoublica Moldova nu vor mai beneficia de facilități fiscale la țigări și alcool de la 1 august 2019.

Potrivit unui aviz pozitiv dat de către Guvern la amendament suplimentar la un proiect de lege pentru modificarea unor acte legislative examinat pe 14 august, de Comisia economie, buget și finanțe a Parlamentului, magazinele duty-free vor putea activa „până la expirarea termenului de valabilitate al licenței de activitate, fără drept de prelungire”.

Agenții economici care dețin licența pentru activitatea magazinelor duty-free amplasate în zona intrării pe teritoriul Republicii Moldova și pentru activitatea magazinului duty-free pentru deservirea corpului diplomatic, al cărei termen de valabilitate nu expiră pînă la data de 1 ianuarie 2020, vor continua să beneficieze pînă la expirarea termenului de valabilitate al licenței de activitate, fără drept de prelungire, pentru mărfurile nesupuse accizelor, de facilitățile fiscale și vamale acordate pentru magazinele duty-free amplasate în zona plecării de pe teritoriul Republicii Moldova”.

Licența pentru activitatea magazinelor duty-free, inclusiv pentru deservirea corpului diplomatic are un termen de valabilitate de 5 ani. În consecinţă magazinele duty-free gestionate acum de compania DFM SRL vor mai putea activa încă trei ani, adică până pe 22 decembrie 2022, când expiră termenul de valabilitate al licenţei.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share