Externe

Ce pedeapsă a primit un rus care a postat pe Facebook o fotografie a unui graffiti cu mesajul “Putin e gay”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un tânăr din Rusia s-a ales cu dosar penal pentru că a fotografiat un graffiti cu mesaj anti-Putin, iar apoi a postat poza pe facebook.

Kiril Poputnikov, un tânăr din oraşul rusesc Iaroslavl, a postat pe reţelele sociale o fotografie făcută în ultimele zile ale lunii martie, cu o secţie de poliţie pe care cineva scrisese cu spray-ul „Putin e gay”. Imaginea a fost preluată de două site-uri locale de ştiri, care au fost imediat blocate, printr-o decizie a autorităţilor locale.
 
Alte portaluri de ştiri din Rusia au şters ştirea, ca să nu aibă probleme cu legea. Iar marţi, Poputnikov a postat şi procesul-verbal întocmit de poliţie, care îl acuză că „a distribuit ilegal imaginea pe Internet, făcând-o publică, astfel că a fost văzută de un număr semnificativ de persoane şi distribuită de un număr mare de site-uri”. Rusul riscă acum o amendă de câteva sute de mii ruble, poliţiştii anunţându-l momentan doar că a început urmărirea penală pe numele său.
 
“Am realizat greşeala acţiunilor mele şi am înţeles semnificaţia indecentă a termenului ofensator”, a scris Poputnikov tot pe facebook.

loading...

Comments are closed.