Politică

Ce răspund cetățenii: Care au fost 3 cele mai importante evenimente politice din 2018 în Moldova

Pinterest LinkedIn Tumblr

Conform ultimului sondaj de opinie realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor din Republica Moldova, la întrebarea „numiți 3 evenimente politice ale anului 2018 pe care le considerați cele mai importante”, aproximativ 32% consideră că activitatea Președintelui RM a fost cea mai importantă, peste 21% au răspuns – activitatea PDM-lui și a Fundației Edelweiss, iar 17% au atras atenția la alegerile locale din Bălți și Chișinău.

Referitor la primul răspuns, Telegraph amintește vizitele nenumăratea ale lui Igor Dodon la Moscova și întâlnirile frecvente pe care le-a avut cu președintele rus Vladimir Putin. Memorabil a rămas și vizita lui Dodon pe Muntele Athos din Grecia, dar nu putem uita și vizita interpretului Filip Kirkorov la Sadova, unde a fost organizat Festivalul Căpșunelor.

Referitor la al doilea răspuns, amintim că Fundația lui Vlad Plahotniuc a implementat în 2018 mai multe proicte social-caritabile. Menționăm aici acordarea Cutiei cadou pentru mii de mame care au adus pe lume bebeluși la maternitățile din țară, zeci de parcuri de joacă amentajate pentru copii, consultații medicale pentru bătrînii din Nisporeni și oferirea ochelarilor gratuit, și alte proiecte de genul dat. Mai amintim și cazul celor trei surori din Cimișlia care au rămas fără mamă, răpusă de cancer, care au primit în dar o casă de la Vlad Plahotniuc de Crăciun.

vlad plahotniuc fundaia edelweiss moldova, pdmReferitor la al treilea răspuns, amintim că la alegerile locale din 20 mai la Bălți, după ce Renato Usatîi și-a dat demisia, a fost ales primar Nicoale Grigorișin, acesta câștigând funcția din primul tur. Iar la Chișinău, după ce și-a dat demisia Dorin Chirtoacă de la cârma Primăriei, în turul doi au acces Ion Ceban și Andrei Năstase, însă alegerile au fost anulate pe motiv că Năstase a încălcat Codul Electoral. Evenimentul a fost urmat de câteva proteste organizate de PAS cu DA și PLDM.

protest chisinau, 21 iunie 2018, maia sandu si andrei nastasem pas cu da, rodica berdiloStudiul sociologic „Anul 2018 în opinia populației Republicii Moldova” a fost realizat în luna ianuarie curent, pe un eșantion de 1169 de persoane, din toate raionale țării.

loading...

Comments are closed.