Politic

Ce riscă subiecții dacă nu se conformează legii ANI și nu vor depune declarația de avere și interese în următoarele 7 zile

Pinterest LinkedIn Tumblr

Autoritatea Națională de Integritate informează că, la prima oră a zilei de 25 martie 2021, pe Portalul Public al Declarații se înregistrau peste 48 mii de declarații depuse. Pe parcursul zilei precedente, subiecții declarării s-au mobilizat și au fost depuse peste 2560 de declarații.

După data de 31 martie, ANI va verifica din oficiu declarațiile anuale ale categoriilor de subiecți de interes public. În cazul în care, inspectorii de integritate vor identifica în declarațiile acestora informații incomplete sau eronate, vor fi aplicate sancțiuni și se vor iniția proceduri de control al averii din oficiu.

Pentru a nu deveni subiecți ai unei proceduri de control sau a unei cauze contravenționale, îndemnăm subiecții declarării – demnitarii, conducătorii instituțiilor publice, funcționarii, funcționarii și aleșii locali, să se mobilizeze în termen și să își declare corect și la timp veniturile, bunurile și interesele personale.

Pentru consultații despre procedura de completare și depunere a declarațiilor, apelați la următoarele numere de telefon, funcționale și în zilele de odihnă – 0 22 820 607, 0 22 820 616, 0 22 820 619, 0 22 820 622.

Amintim că, pentru depunerea tardivă sau nedepunerea declarațiilor de avere și interese personale, subiecții riscă sancțiuni în mărime de la 1500 la 4500 lei, inclusiv controlul averii. Iar, pentru includerea incompletă sau incorectă a datelor din declarațiile de avere și interese personale, aceștia vor fi verificați sub aspect penal sau fiscal.

loading...

Comments are closed.