Ce să faci dacă ţi-a înghețat lichidul de parbriz în rezervor? Încearcă aceste metode

Ce să faci dacă ţi-a înghețat lichidul de parbriz în rezervor, Încearcă aceste metode, cum sa intretii masina, secivii auto chisinau, skoda superb, sofer talentat

În fiecare iarnă ne spălăm parbrizurile maşinilor cu un lichid special cu proprietăţi de curăţare, care este diferit faţă de cel folosit în celelalte anotimpuri ale anului. Avem pe piaţa locală o mulţime de astfel de produse şi unele corespund cu ceea ce scrie pe etichetă, iar altele nu, scrie autoblog.md.

Se poate deci întâmpla ca lichidul achiziţionat să fie de o calitate proastă şi să îngheţe atât pe suprafaţa din sticlă, cât şi în rezervorul special sau spălător. Ce e de făcut în ultimul caz pentru a evita o defecţiune la pompa care se ocupă de stropit sau vreo fisură pe rezervor? Iată câteva sfaturi utile.

Întâi, ai nevoie de o trusă de obiecte şi lichide necesare pentru intervenţie:
  • Un vas mare sau o găleată;
  • O pâlnie;
  • O pompă manuală de apă. Poți folosi și o pompă pentru bidoanele de apă potabilă;
  • Apă fierbinte (nu clocotită!);
  • Lichid de parbriz pentru iarnă;
PRIMA METODĂ
Pasul 1: Pornește mașina sau mergi cu ea înainte a face operaţiunea, pentru ca motorul să fie încălzit până la o temperatură optimă (80-90 de grade). Căldura motorului va dezgheța conductele spălătorului de parbriz.
Pasul 2: Umple vasul cu apă fierbinte. Dar nu clocotită! Riști să spargi vasul spălătorului.
Pasul 3: Folosește pâlnia și toarnă ÎNCET apă fierbinte în rezervorul spălătorului de parbriz.
Pasul 4: Lasă să treacă 10 minute sau până când lichidul începe să se dezghețe. Poți să vezi când e gata încercând să speli parbrizul. Dacă merge, golește tot rezervorul (cât mai repede posibil dacă faci toată operaţiunea afară şi la frig).
Pasul 5: În caz că nu poţi goli rezervorul automat, treci la metoda manuală. Folosește pompa și scoate tot lichidul din rezervor. Repetă ulterior pașii 1-3.
Pasul 6: Umple rezervorul spălătorului cu lichid de parbriz rezistent la îngheț! Spală parbrizul și golește ultimele urme de apă. (Vezi când începe să iasă lichid și nu apă. De obicei e colorat).
parbriz auto, masina iarna, stiri auto
A DOUA METODĂ
Soluția este mai complicată. Îți trebuie aceleași lucruri: apă fierbinte, găleată, pâlnie, pompă de apă, două sau trei sticle sau bidoane cu lichid de parbriz rezistent la îngheț!
Pasul 1: Pune bidonul sau sticla cu lichid de parbriz în găleată. Ai grijă să fie bine închis!
Pasul 2: Umple găleata sau vasul cu apă fierbinte de la robinet. Lasă lichidul să se încălzească. Poți face asta într-o cadă și poți lasă apa fierbinte să curgă timp de 10 minute.
Pasul 3: Ulterior mergi la mașină. Nu uită să iei cu tine vasul sau găleată, pâlnia, pompa și lichidul încălzit.
Pasul 4: Pune cât poți de mult lichid încălzit în rezervorul spălătorului de parbriz. Lasă-l să acționeze cam 10 minute.
Pasul 5: Folosește pompa și scoate lichidul în vasul sau găleată de mai devreme. Vezi dacă a funcționat și poți spala parbrizul. Dacă rămâi fără lichid și vasul tot nu s-a umplut sau, dacă nu funcționează, repetă pașii 1-4.
Pasul 6: Golește tot rezervorul spălătorului. Cu pompă manual sau automat acționând maneta ștergătoarelor. Lichidul folosit e deja compromis. Nu-l mai folosi! Umple rezervorul cu un lichid nou, rezistent la îngheț!
 
În cazul în care aceste două metode nu funcţionează, un ultim suport îl poţi primi doar la service. Ideea e să dezgheți lichidul din rezervor cât mai curând. În felul acesta eviți daune mai grave.
Total
0
Shares
 
Total
0
Share