Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci mămăligă? E ca și când ai lua un pumn de pastile!

Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci mămăligă, E ca și când ai lua un pumn de pastile, mamaliga cu brinza, tocana de porc cu mamaliga, mincare traditionala in moldova, 

Mămăliga este un aliment consumat frecvent de moldoveni, dar puțini sunt cei care știu ce se întâmplă în corp după ce o mănânci. Porumbul este bogat în acizi grași nesaturați (85 – 90%), contine multe hidrocarburi, amidon, albumine, foarte multe vitamine din grupa B, vitamina E, vitamina K, fier, fosfor, magneziu, zinc, potasiu și fibre.

Acesta are proprietăți astringente, diuretice, antiinflamatoare și tonice, fiind utilizat în primul rând ca aliment (cereală) și apoi ca plantă medicinală. Totodată luptă împotriva stresului, fiind bogat în vitaminele din grupa B, care are acționează asupra funcționarii sistemului nervos, a mușchilor, a inimii și asupra producției de globule roșii.

 
Prin conținutul de vitamina E, ne protejează împotriva artritei, scade nivelul colesterolului reducând astfel riscul de ateroscleroza și, implicit, de infarct. Ajută și la procesul de reînnoire al celulelor. Porumbul fiert conține și potasiu, necesar pentru buna funcționare a mușchilor și a inimii.
 
Gastrita hiperacidă și ulcerul sunt ameliorate de consumul de mămăligă caldă în loc de pâine, căci mălaiul reduce aciditatea și are o acțiune calmantă.
Total
0
Shares
 
Total
0
Share