Social

Ce se întâmplă în organism atunci când faci sex regulat?

Pinterest LinkedIn Tumblr

Cu cât faci mai des sex cu atat ai mai multe de câştigat. Iată cinci avantaje: 

1.Mai puţin stres

Te sperie că ai mâine un interviu de angajare? Cercetătorii susţin că persoanele care au avut un contact sexual cel puţin o dată în ultimele două săptămâni pot gestiona mai bine situaţiile de stres. Asta pentru că endorfinele şi oxitocina eliberate în timpul actului sexual activează centrii plăcerii din creier suficient pentru a da o senzaţie de relaxare capabilă să înlăture anxietatea şi depresia. Nu e nevoie să atingi orgasmul, spun cercetătorii, pentru a obţine aceste efecte, dar acesta le-ar amplifica.

2. Un somn mai liniştit

Endorfinele care te ajută să scapi de stres îţi relaxează mintea şi corpul pregătindu-l de un somn mai odihnitor. În plus, în timpul actului sexual se eliberează prolactina, al cărui nivel este oricum în mod natural mai mare în timp ce dormim. Însă aveţi grijă, sexul sălbatic te face să te simţi mai plin de energie, decât somnoros. Aşa că, dacă vrei să dormi bine, fii mai supus.

3. Scapi de dureri

„În seara asta mă doare capul”. Nu, nu este întotdeauna o scuză. Însă problema se poate rezolva după o partidă de sex. Creşterea nivelului de hormoni eliberaţi în timpul orgasmului te poate scăpa de orice durere enervantă. Şi asta pentru că endorfinele eliberate au un efect asemănător morfinei, susţin cercetătorii. 

4. Mai tineri cu câţiva ani

Un studiu efectuat  la Royal Edinburgh Hospital din Scoţia a demonstrat că persoanele care fac sex de patru ori pe săptămână în medie sunt percepute ca având cu 7 până la 12 ani mai puţin decât vârsta actuală. Sexul regulat contribuie la creşterea nivelului de hormoni, inclusiv testosteron şi estrogen, care menţin vitalitatea corpului.

5. Un corp mai tonifiat

Cercetătorii susţin că un act sexual echivalează cu o şedinţă de alergat pe bandă la sală. Aşa că poţi arde mai multe calorii şi tonifia corpul cu cât faci mai mult sex.

loading...

Comments are closed.