Politic

Ce spune Petru Jardan, deputat P. Șor, despre faptul că ar putea rămâne fără imunitatea parlamentară

Pinterest LinkedIn Tumblr

Nu mă sperie gândul că voi rămâne fără imunitate parlamentară. Nu am venit în politică pentru imunitate. Influența politicului a jucat un rol semnificativ în ceea ce privește solicitările de retragere a imunității mele parlamentare. Declarații în acest sens au fost făcute de deputatul Partidului „ȘOR”, Petru Jardan, la emisiunea „Întreabă Ghețu” de la TV8. Asta după ce vineri, procurorul general Alexandr Stoianoglo a solicitat Parlamentului ridicarea imunității deputaților Partidului „ȘOR”, Petru Jardan și Denis Ulanov.

Deputații Denis Ulanov și Petru Jardan au intervenit prin telefon, în cadrul emisiunii. Ambii au spus că se află în Republica Moldova, nu intenționează să părăsească teritoriul țării și că regretă că se fac speculații în privința acestui subiect. De asemenea, Ulanov și Jardan au afirmat că acuzațiile care li se aduc sunt nefondate și că sunt gata să-și demonstreze nevinovăția, așa cum prevede legea.

„Nu am fost la ședințele comisiilor parlamentare de miercuri, nu am participat la ședința legislativului de joi și nici la cea de vineri, din cauza unor probleme de sănătate, mai exact a simptomelor de coronavirus. Am convenit cu medicul că trebuie să stau în izolare. Am dat testul pentru COVID-19 și aștept rezultatul. Sunt în țară, acasă, nu intenționez să plec nicăieri, am de gând să-mi apăr onoarea, demnitatea și drepturile pe care le am”, a explicat Petru Jardan.

Întrebat dacă a făcut cunoștință cu dosarul în care este vizat, Jardan a spus că nu l-a văzut din cauza că se află în carantină și nu vrea să supună pe nimeni riscului infectării cu noul coronavirus. Deputatul a mai spus că va apela la un avocat ca să-și apere drepturile așa cum prevede legea.

La rândul său, Denis Ulanov a precizat că a examinat documentele care îl încriminează, doar că acestea nu prezintă nicio dovadă în privința vinovăției lui. Mai mult, el spune că din dosar lipsesc o serie de acte care dovedesc nevinovăția sa, documente pe care le-a solicitat de mai multe ori, în ultima jumătate de an, ca să le prezinte procurorilor pentru a fi audiat, dar nimeni de la Procuratură nu i-a cerut aceste documente și nu a fost chemat la audieri.

„Am examinat materialele prezentate de procurorul general și sunt complet nedumerit. Dacă acestea pot fi numite dovezi ale vinovăției privind comiterea unor infracțiuni atât de grave, care mi se incriminează, atunci mie, om cu studii juridice, nu-mi rămâne decât să dau din umeri (…) Procurorul nu a demonstrat cu niciun document prezentat astăzi de Procuratură că sunt vinovat, pentru că astfel de documente pur și simplu nu sunt și nu au existat vreodată”, a declarat Denis Ulanov.

loading...

Comments are closed.