Ce spune premierul Dorin Recean despre dosarul Leova-Bumbăta

Procuratura trebuie să dispună efectuarea unei expertize cu privire la construcția drumului Leova-Bumbăta, dacă există suspiciunile unui proces viciat, susține prim-ministrul Dorin Recean. Concluziile, declară șeful Cabinetului de miniștri, trebuie să fie făcute publice, iar cei vinovați – să fie trași la răspundere, scrie Radio Moldova.

”Este în interesul guvernului și a întregii societăți ca procuratura să stabilească până la capăt și să facă expertiza pe care trebuie să o realizeze. Noi acolo avem echivalentul a aproximativ 9 km de drum și iată aceste expertize procuratura trebuie să le facă, să le pună pe masă, să le arate societății și dacă au fost încălcări, ele să fie pedepsite”, a declarat premierul Dorin Recean la Jurnal TV.

Amintim că construcția drumului de acces spre punctul de trecere a frontierei Leova-Bumbăta a început în toamna anului 2022. Inițial, valoarea totală a proiectului a fost estimată la 250 de milioane de lei. După o perioadă, costurile au mai crescut cu 30 de milioane de lei.

În decembrie anul trecut, Procuratura Anticorupție a inițiat o cauză penală pentru abuz în serviciu, deoarece costurile pentru construcția drumului au trezit suspiciuni. Anterior, procurorii au efectuat și percheziții în birourile unor angajați ai Administrației de Stat a Drumurilor, dar și la companiile implicate în construcție și proiectare.

La sfârșitul lunii mai, curent, un angajat al Administrației de Stat a Drumurilor a fost pus sub învinuire în cauza penală privind gestionarea frauduloasă a construcției drumului Leova-Bumbăta. Funcționarul este învinuit de abuz în serviciu. Potrivit procurorilor, în timpul construcției acestui drum de acces, statul ar fi fost prejudiciat cu aproximativ 250 de milioane de lei. Anterior, conducerea Procuraturii Anticorupție a declarat că acuzatorii continuă investigațiile și în privința altor suspecți, fără să ofere nume sau detalii.

Total
0
Shares
Total
0
Share