Social

Ce surpriză îi așteaptă pe elevii moldoveni în acest an de studii

Pinterest LinkedIn Tumblr

Elevii din Moldova vor avea o surpriză în acest an de învățămînt. Iată ce schimbare a făcut Ministerul Educației, Culturii și Cercetării. În ciclul primar, timpul alocat temelor pentru acasă nu va depăși 45-60 de minute zilnic pentru toți elevii. Pentru elevii claselor I-IV, volumul săptămînal al temelor pentru acasă nu va depăși 5 ore.

În ciclul gimnazial, în clasa a V-a, în primele două săptămîni de studiu nu se vor da teme pentru acasă. Timpul estimat, zilnic, pentru realizarea temei nu va depăși: pentru clasele V-VI – 1,5 ore, iar pentru clasele VII-IX – 2 ore. Volumul săptămînal al temelor pentru acasă nu va depăși 7,5 ore pentru clasele V-VI și 10 ore de lucru pentru clasele VII — IX.

În ciclul liceal timpul estimat, zilnic, realizării temelor pentru acasă nu va depăși 2,5 ore. Volumul săptămînal nu va depăși 12,5 ore.

Specificul temelor pentru acasă, pe parcursul unității de învățare, va fi centrat pe sarcini de aplicare și analiză. La sfîrșitul unității de învățare și înaintea probelor de evaluare sumative, se vor propune teme pentru acasă cu caracter de sinteză și integrare.

În perioada de vacanță, după probele de evaluare sumativă și în zilele de activități transdiciplinare, nu se vor da teme pentru acasă.

loading...

Comments are closed.