Ce transmit crampele musculare și care este vitamina de care ai nevoie în acest caz

După o zi lungă de muncă în picioare, savurezi momentul în care corpul tău atinge patul. Te afunzi într-un somn plăcut, simțind cum corpul și mintea se refac în mod necesar. Apoi îți schimbi poziția pentru o clipă și dintr-o dată mușchiul de la gambe se contractă. Este suficient de dureros încât să te ridici.

Chiar dacă nu ai observat o întindere musculară sau suprasolicitare după exerciții fizice sau pe tot parcursul zilei, crampele musculare pot apărea tocmai atunci când încerci să te relaxezi.

Ce provoacă crampele nocturne

Multe activități și situații pot provoca crampe musculare în timpul nopții.
Mușchii tăi pot face spasme dacă te antrenezi sau întinzi prea mult într-o zi.

Crampele musculare ar putea semnala și o dezechilibrare a corpului tău, astfel încât anumite mușchi pot lucra mai intens în timp ce alții devin mai scurți în timp. O deficiență de vitamina B12 sau altă deficiență ar putea, de asemenea, cauza spasme sau crampe musculare. O hernie de disc ar putea pune o tensiune excesivă pe mușchii înconjurători.

Deshidratarea în general poate provoca crampe musculare chiar și la cei care nu fac sport, iar acest lucru este mai probabil dacă consumi multă cofeină. Tulburarea de utilizare a alcoolului, boala renală și hipotiroidismul sunt, de asemenea, condiții legate de crampe musculare.

Crampele musculare, frecvente odată cu înaintarea în vârstă

Crampele musculare pot deveni mai frecvente odată cu înaintarea în vârstă. O treime dintre persoanele peste 60 de ani au avut crampe musculare în timpul nopții în ultimele două luni. Medicamentele pentru tensiune arterială ridicată, boli de inimă și colesterol cresc, de asemenea, riscul de a experimenta crampe.

Deshidratarea este adesea o cauză a cramelor, așa că asigură-te că consumi suficiente lichide pe tot parcursul zilei pentru a-ți menține sistemele adecvat hidratate. Cu excepția cazului în care știi că ești extrem de deshidratat, s-ar putea să nu vrei să bei un pahar de apă înainte de culcare. În caz contrar, te vei trezi având nevoie să mergi la baie.

O baie caldă cu sare Epsom ar putea ajuta la ameliorarea cramelor, deoarece sulfatul de magneziu ar putea atenua crampele legate de o deficiență de magneziu. Integrarea unui program de auto-masaj sau întindere înainte de culcare poate ajuta, de asemenea, la liniștirea corpului și a minții pentru un somn odihnitor.

Veți relaxa și unele dintre mușchii tensionați din gambe sau tendoanele strânse de pe partea de jos a piciorului.

sursa: Realitatea.md

Total
0
Shares
 
Total
0
Share