Lifestyle

Ce zeu îți guvernează zodia potrivit celui mai vechi horoscop al omenirii, cel babilonian

Pinterest LinkedIn Tumblr

Dacă ești interesat/ă de horoscop, atunci trebuie să-l descoperi și pe acesta. Descoperă zeitatea cate îți guvernează zodia, în funcție de ziua în care te-ai născut, și ce preziceri are acesta pentru tine.

Află că, anume Babilonienii au fost primii care au împărțit cerul în 12 case, fiecare având un corespondent în viața oamenilor, scrie horoscop.garbo.ro. Totuși, horoscopul babilonian nu se bazează pe numere (data nașterii), ci pe ziua din săptămâna în care ne-am născut. Astfel că pentru babilonieni existau 7 planete, câte una pentru fiecare zi a săptămânii, iar odată cu evoluția științei aveam să descoperim că aceste planete observate pe cer erau de fapt: Soarele – o stea, Mercur, Marte, Venus, Jupiter, Saturn și satelitul Pământului, Luna. Celor 7 corpuri cerești, repartizate pentru fiecare zi a săptămânii, le corespundea o zeitate care guverna, așadar, câte o zodie.

Zodia SIN – cei care s-au născut în ziua de Luni

Zodia Sin este guvernată de Luna, iar Zeul Sin era considerat cel mai înțelept dintre zei, Creatorul și stăpânul Lumii, căsătorit cu Marea Zeiță a babilonienilor, Ningal, și fiind conducătorul celorlalți zei.

Cei născuți în ziua de luni poartă puterea răspunderii și a inovației, puterea influenței și a bunătății. Ei pot schimba concepții, pot fi lideri, își pot asuma responsabilități mari care îi vizează și pe ceilalți și pot schimba în bine realitatea altor oameni.

Devin oameni cunoscuți atunci când merg pe calea lor și își urmează instinctul interior, însă, ca în cazul oricărui mare lider, responsabilitățile vin alături de suferințe și sacrificii. Vor sacrifica adesea din timpul lor sau din alte valori proprii pentru a-și urma scopul măreț, iar uneori pot fi certați de membrii familiei că petrec prea puțin timp alături de ei.

Pot fi lideri spirituali sau în orice domeniu, au nevoie să își asculte vocea interioară și să își descopere vocația și încă din copilăria timpurie sunt puși în fața unor situații care îi determină să treacă printr-o maturizare precoce.

Viața lor, asemenea mării influențate de Lună, este când liniștită, când agitată, când retrasă, cât abundentă (mareea).

Sunt persoane cu un puternic intelect, care nu se lasă influențate cu ușurință și care, adesea, au drumul lor în viață, diferit de liniile trase de societatea din care fac parte.

Zodia Nergal – cei născuți Marți

În horoscopul babilonian persoanele născute în a doua zi a săptămânii aveau planeta guvernatoare Marte și se aflau sub influența zeități solare Nergal.

Nergal este un zeu al Soarelui, a cărui putere înseamnă viață, dar și moarte, fiind privit atât ca un prieten fără de care natura și viața n-ar exista, dar și ca un dușman care, prin focul său și

seceta pe care o poate aduce, pârjolește tot în jurul său, aduce moarte, tragedie, incendii, calamități.

Persoanele născute în ziua de Marți, aflate sub influența zeității solare Nergal, sunt impulsive, dar totodată, găsindu-și echilibrul interior, pot crea frumusețe, pot salva vieți, pot schimba concepții, pot fi în fruntea unor revoluții prin care readuc valorile umanității deasupra regimurilor care îngrădesc prea mult libertățile și drepturile oamenilor.

Pe cât de calzi pot fi, pe atât de intensă este și mânia lor, iar aceasta reprezintă și o vulnerabilitate pe care trebuie să învețe să o controleze. Sunt, de asemenea, oameni foarte sinceri, care spun lucrurilor pe nume, ceea ce uneori poate fi dernajant pentru cei din jur. De aceea ei trebuie să învețe să folosească arta cuvântului pentru a-și spune opinia în mod constructiv.

Zodia Nabu – Cei născuți Miercuri

Persoanele născute miercuri se află sub influențele lui Mercur și sunt guvernate de Nabu, zeul comunicării și simbolismului, fiul lui Marduk și al lui Sarpanitum. Nabu era astfel zeul cuvântului, al scrisului, al reprezentării grafice, fiind adesea reprezentat cu o tăbliță în mână.

Persoanele născute în a treia zi a săptămânii vor fi astfel influențate de caracterul zeului lor guvernator, fiind persoane care comunica excelent, iubesc studiul, sunt calme și echilibrate, uneori introvertite, alteori extrovertite, dând mai departe arta pe care o stăpânesc atât de bine – aceea a comunicării.

Stăpânesc cuvântul și știu să îl folosească pentru a-și împlini nevoile sau a-și apăra opiniile, drepturile. Sunt persoanele care iubesc să filosofeze, să își pună întrebări, descifrând tainele adânci ale vieții.

Înconjurate de un aer misterios, aceste persoane sunt înzestrate cu o intuiție aparte, ei pot „vedea” adevărul chiar și atunci când argumentele încă nu au fost descoperite. Pot fi buni îndrumători și ghizi spirituali.

Zodia Marduk – cei născuți Joi

Persoanele născute în a patra zi a săptămânii sunt guvernate de Jupiter, iar zeitatea reprezentativă este Marduk – zeul regenerării și al renașterii.

Aceste persoane reușesc să privească partea plină a paharului, sunt motivate și optimiste, energice și determinate, cu o puternică energie creativă. Acești oameni reușesc să găsească resurse acolo unde alții le considerau inexistente, descoperă situații sau culturi de mult uitate pe care le readuc la viață, le valorifică. Au puterea de a transforma prezentul și viitorul și joacă un rol important în ceea ce privește schimbările benefice ale societății.

Mai mult decât atât, în anumite situații critice, pot fi și cei care schimbă istoria, care fac din imposibil posibil, care transformă sărăcia în bogăție și valorifică ceea ce alții nici nu observă.

Zodia Ishtar – cei născuți Vineri

Aceste persoane sunt guvernate de planeta Venus și influențate de zeița Ishtar, singura prezență feminină din panteonul babilonian.

Zeița Ishtar era asociată cu feminitatea, maternitatea, senzualitatea și sexualitatea, fertilitatea și iubirea. Ea este cea care dă viață, dar care totodată instigă la invidie, conflicte și răzbunare.

Astfel, cei născuți sub această zodie sunt oameni capabili de o iubire fără margini, sunt eroii comunității, sunt deosebit de empatici și cultivă în jurul lor puterea iubirii. Ei sunt cei care vindecă emoțiile celorlalți, care protejează valorile umane, sunt oameni cu mulți prieteni și îi putem întâlni chiar ca vindecători.

La polul opus, ei pot da dovadă de sentimente de ranchiună, gelozie și invidie, acestea fiind zonele umbrite ale personalității lor pe care trebuie să învețe să le controleze.

Zodia Ninurta – cei născuți Sâmbătă

Persoanele născute în ziua de sâmbătă sunt guvernate de Saturn și au ca zeitate supremă pe Ninurta, alături de tatăl și mama, Enlil respectiv Ninhursah. Practic sunt trei zeități care conduc această zodie, de aici și calitățile lor extraordinare.

Oamenii născuți sâmbătă sunt persoane foarte puternice emoțional, pot traversa obstacolele vieții fără a se lăsa doborâți. Sunt persoane foarte motivate, perseverente, muncitoare și hotărâte. Sunt cei pe care îi vedem că merg înainte orice ar fi, care deși se tem, găsesc determinarea de a realiza ceea ce și-au propus.

Sunt persoane cu realizări mari în viață, dar care totodată își asumă greșelile făcute. Sunt sinceri, loiali și de încredere, ceea ce îi ajută să câștige cu ușurință respectul celor din jur.

Zodia Shamash – cei născuți Duminică

Aceste persoane sunt guvernate se Soare, iar zeitatea supremă ce le influențează zodia este Shamash – zeul justiției și dreptății.

Shamash era considerat un zeu foarte puternic, temut și iubit totodată. El era cel care putea condamnă și pedepsi, dar totodată era eliberatorul celor năpăstuiți pe nedrept. Un zeu al adevărului, al responsabilității și al libertății .

Persoanele din această zodie solară sunt în general calde și vesele, optimiste, sunt oameni luminoși și frumoși, care atrag atenția prin prezența lor și caracterul lor pozitiv.

Totodată, aduci când detectează nedreptatea sau minciuna, devin duri, inflexibili. Iartă greu și nu acordă multe șanse celor care le greșesc. Încrederea lor este greu câștigată, dar devin dedicați și darnici cu cei care le capătă respectul.

loading...

Comments are closed.