Alte știri

Cea mai adâncă piscină din lume a fost deschisă în Polonia

Pinterest LinkedIn Tumblr

Împătimiții de scuba diving pot acum să facă scufundări la mare adâncime fără să mai intre în mare sau ocean, după ce în Polonia s-a deschis cea mai adâncă piscină din lume, informează CNN.

Denumită Deepspot, piscina are peste 45 de metri adâncime și conține 8.000 de metri cubi de apă, de 20 de ori mai multă apă decât o piscină cu o adâncime de 25 de metri.

Piscina a fost construită drept centru de antrenament pentru care care practică scufundările. Costul proiectului a fost de peste 10 milioane de euro, iar construcția Deepspot a durat doi ani.

Structura este prevăzută cu un tunel care ajunge în cel mai adânc punct al piscinei, conține o barcă naufragiată și un sistem artificial de peșteri și ruine mayașe care pot fi explorate.

„Nu există pești sau corali, deci nu este un înlocuitor pentru mare. Însă este cu siguranță un loc bun pentru a învăța și a te antrena pentru a face scufundări în siguranță”, a declarat pentru AFP instructorul de scufundări Przemyslaw Kacprzak.

Piscina Deepspot se află în orașul Mszczonow, la mai puțin de 50 de kilometri de Varșovia.

Există și un tunel subteran pentru spectatori, iar din 14 decembrie vor fi deschise și camere de hotel cu vedere în piscină, la adâncimea de 5 metri.

Deepspot a fost deschisă în ciuda regulilor dure impuse de autorități împotriva pandemiei Covid-19, fiind considerat un centru de antrenament, nu o piscină publică. Deși este destinată celor pasionați de scuba diving, directorul Michal Braszczynski a declarat pentru AFP că piscina poate fi folosită pentru antrenamente și de pompieri sau soldați.

Până la inaugurarea Deepspot, cea mai adâncă piscină din lume era în Italia, la Hotel Millepini (42 de metri).

Cu toate acestea, Deepspot nu va deține mult timp recordul. Piscina Blue Abyss, în construcție în Anglia, va avea 50 de metri adâncime.

loading...

Comments are closed.