Alte știri

Cea mai scumpă substanţă din lume: 1 litru costă 10 milioane de dolari!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Deşi este foarte periculoasă, această subtranță poate atinge preţuri halucinante. Motivele sunt simple, iar cel mai evident este raritatea ei. Astfel, preţul unui litru de venin de scorpion atinge 10 milioane de dolari, potrivit Business Insider.

Ca în cazul oricărei alte resurse, preţul veninului de scorpion este rezultatul, în mare parte, al costurilor de producţie, cererii şi ofertei pe piaţă şi al riscului obţinerii acestuia.

Cantitatea veninului de scorpion existent pe piaţă este foarte limitatată. Acest lucru se datorează şi mijloacelor de producţie limitate în acest scop. Până şi pentru producerea a măcar 3,7 litri este necesară ,,mulgerea’’ unui scorpion de 2.64 milioane de ori, în condiţiile în care un scorpion produce maxim două miligrame de venin. Avansul tehnologic în acest domeniu nu este totuşi spectaculos. Este de menţionat în acest sens dezvoltarea unui dispozitiv care poate extrage veninul de la patru scorpioni în acelaşi timp. În condiţiile în care lichidul ar fi extras manual, unui om i-ar lua de patru ori mai mult timp.

Deşi o înţepatură nu poate, teoretic, omorî un om matur, durerea este foarte mare, la fel şi factorul de risc.

venin de scorpion, republica moldova, chimie, pretul, farmacieÎn ceea ce priveşte utilizarea veninului în cercetarea medicală, descoperirile sunt puţine, dar spectaculoase. Totuşi, cu cât este analizat mai mult, cu atât cercetătorii îi găsesc mai multe folosinţe. Din această cauză, resursa este absorbită aproape imediat de zona de cercetare medicală.

Printre utlizările cele mai spectaculoase se numară: identificarea celulelor cancerigene din creier şi din coloana vertebrală, tratarea malariei la ţânţari şi a bolilor osoase la şoareci de laborator. Despre ultimele două utilizări, oamenii de ştiinţă fac demersuri pentru tratarea acestor afecţiuni şi la oameni.

,,Avem foarte multe oferte să cumpărăm venin de scorpion de la un număr tot mai mare de oameni, le răspundem simplu: avem şi noi’’, a spus Steve Trim, fondatorul Venomtech, întrebat de cât de profitabilă ar fi industria pentru cei care vor să intre pe această nişă de piaţă.

loading...

Comments are closed.