Politic

Ceartă între PAS și DA. Igor Munteanu renunță la „mesajele soft”: „PAS – noii aliați ai Guvernului Chicu”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Deputatul Platformei Demnitate și Adevăr, Igor Munteanu, renunță la „mesajele soft” în adresa foștilor parteneri de bloc – PAS și-i acuză că ar fi noii aliați ai Guvernului Chicu, transmite Telegraph.md, cu referire la Unimedia.md

Declarațiile vin în contextul în care cei din PAS nu vor să voteze propunerile Platformei DA, de inițiere a demisiei președintelui țării și moțiunea de cenzură împotriva actualului Guvernului, motivând prin lipsa voturilor necesare în acest sens.

„Din păcate, aliații vechi (PD) au miniștri în Guvernul Chicu, prea prețioși să fie schimbați pe un viitor Guvern ”anti-criză”, care ar trebui să rezolve și nu să imite rezolvarea problemelor vitale cu care se confruntă populația RM. Iar aliații noi ai Guvernului Chicu (PAS) ignoră dezastrul sanitar din RM prin faptul că nu văd în schimbarea Guvernului o prioritate. Contează alegerile prezidențiale, restul mai puțin. Contextual, aliații noi pot susține și proiectul de suflet al lui Dodon de a declanșa în toamnă alegeri concomitente, prezidențiale la termen și parlamentare anticipate, dacă acestea convin politic”, a declarat Igor Munteanu, potrivit unui comunicat oficial al formațiunii Platforma DA.

Munteanu mai spune că PD este pretextul formal pentru care PAS blochează în acest moment formarea unui Guvern nou propus de Platforma DA.

„Platforma DA a propus un Guvern nou. Un Guvern format din oameni demni, specialiști desăvârșiți pe domeniile lor de competență, selectați meritocratic și nu partocratic. […] Aliații vechi (PD) nu-și doresc să piardă niște ministere în Guvernul Ion Chicu. Interesele și nu gravitatea situației face din PD o marionetă umilă a PSRM. Paradoxul este că aliații noi (PAS) susțin că anume PD este factorul de care depind (90%) înțelegerile politice între PAS și DA”, afirmă Munteanu.

Deputatul Platformei DA subliniază că „atitudinea PAS este de parcă PD ar fi trecut deja filtrele Partidului Acțiune și Solidaritate, devenind brusc cel mai curat, mai european, mai acceptabil grup politic din Parlament”.

Munteanu mai punctează că cei din PAS uită că actualul PD încă mai oferă acoperiș deputaților Andronachi și Nichiforciuc, „care sunt la fel de nocivi și de fățarnici, ca și mulți alți politicieni blamați pentru ce-au făcut până nu demult din acest stat”. Mai mult, parlamentarul afirmă că ar fi logic ca partenerii Blocului ACUM să se sprijine reciproc, făcând parte din aceeași familie politică a PPE, însă „ignorând Guvernul Platformei DA, unii politicieni ucid proiectul blocului ACUM, alipindu-se printr-un gest impulsiv la Guvernul lui Dodon”.

Igor Munteanu afirmă că nu este timp pentru „discursuri false și filistine”, pentru că situația actuală de criză este tot mai acută. Deputatul spune că Platforma așteaptă un răspuns „onest și etic” în privința propunerilor lor. „Astăzi, șansele formării acestui nou guvern nu s-au consumat încă. Eșecul formării unui nou guvern va demonstra însă cu vârf și îndesat cum și de ce câștigă în spațiul politic răutatea, ranchiuna și inconsistența politică”, a precizat acesta.

La rândul său, Mai Sandu a declarat că PAS este gata să accepte propunerile Platformei DA, însă nu vede o finalitate în aceste acțiuni.

Citește și: Maia Sandu îl atenționează pe Andrei Năstase să fie mai atent când critică PAS-ul, dacă vrea să ajungă premier

loading...

Comments are closed.