Alte știri

Ceață și polei în toată țara. Cum se circulă pe drumurile naționale

Pinterest LinkedIn Tumblr

În noaptea din 10 spre 11 februarie, pe întreg teritoriul țării s-au înregistrat precipitații sub formă de ceață, pe mai multe sectoare de drum s-a format polei. În acest interval de timp, unitățile teritoriale ale SA ,,Drumuri” au antrenat în procesul tehnologic 3 utilaje speciale și implicat 20 de muncitori rutieri, efectuând în zona de Nord lucrări de patrulare și combatere a lunecușului, în zona de Sud  și Centru – lucrări de patrulare.

La moment, administratorii drumurilor continuă să desfășoare pe traseele naționale lucrări de patrulare și combatere a lunecușului. Accesibilitatea infrastructurii rutiere este asigurată în condiții de iarnă. Potrivit informațiilor Serviciului Hidrometeorologic de Stat în perioada 11 și 17 februarie va avea loc schimbarea bruscă a vremii cu emiterea unui nou Cod Galben.

În noaptea din 11 spre 12 februarie vor cădea precipitații sub formă de ploaie cu trecere în ninsoare, izolat ninsori puternice. În legătură cu pătrunderea maselor de aer rece de origine arctică, în perioada 12 și 17 februarie temperatura aerului noaptea treptat va scădea până la -14°C și -19°C, pe drumuri se va forma ghețuș.

Administrația de Stat a Drumurilor atenționează conducătoriii auto să se informeze despre situația rutieră a traseului ce urmează a fi tranzitat, conformându-se prevederilor Regulamentului Circulației Rutiere în vigoare referitor la echiparea autovehiculului cu pneuri corespunzătoare sezonului de iarnă și adaptarea regimului de viteză la condiţiile de circulație curente. În cazul dificultăților în trafic, pentru a solicita intervenția drumarilor, participanții la trafic pot apela la numerele: 22-55-30; 74-89-61; 060 477 117.

loading...

Comments are closed.