Alte știri

Ceban, despre strategia de dezvoltare a Sectorului de Tineret: Aceștia cunosc cel mai mult despre ce își doresc și de ce au nevoie tinerii

Pinterest LinkedIn Tumblr

Elaborarea Strategiei Municipale pentru Dezvoltarea Sectorului de Tineret 2021-2026 a fost discutată în cadrul unei ședințe la Primăria Chișinău. Primarul general Ion Ceban punctează că au fost expuse atât acțiunile întreprinse cât și propunerile formulate în contextul implicării tuturor celor care pot contribui la implementarea strategiei.

„Urmează aprobarea primară a cadrului strategic propus, iar următoarele etape vor cuprinde atât ajustarea strategiei în baza feedbackului primit, elaborarea Planului de acțiuni al Strategiei și consultarea largă a documentului.

Strategia de Dezvoltare a Sectorului de Tineret a municipiului Chișinău este un document de politică publică ce are menirea să consolideze și să ghideze acțiunile Administrației Publice Locale pe sectorul de tineret.

Documentul este elaborat în concordanță cu principalele priorități, strategii și programe în domeniul de tineret, la nivel internațional, național și local și transpune viziunea municipiului Chișinău pentru dezvoltarea sectorului de tineret și punerea în aplicare a principiilor și direcțiilor prioritare”, a declarat Ceban într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Proiectul a fost elaborat în conformitate cu rigorile și standardele în domeniu, iar în procesul de elaborare a fost studiat minuțios sectorul de tineret al municipiului, consultată opinia tinerilor față de problemele stringente cu care se confruntă și viziunea specialiștilor responsabili de dezvoltarea programelor de tineret.

Ceban spune că viziunea acestei strategii este de a avea un oraș în care toți tinerii sunt rezilienți, capabili să-și realizeze drepturile, potențialul maxim și să contribuie la construirea unei comunități incluzive și durabile.

„Scopul nostru este de a crea condiții favorabile de dezvoltare a tinerilor, oferirea oportunităților de participare în procesele decizionale, precum și accesul tuturor tinerilor la o gamă largă și diversă de servicii de tineret”, a conchis acesta.

loading...

Comments are closed.