Ceban: „Din cea mai coruptă instituție publică, Primăria Chișinău a devenit cea mai transparentă”

Primăria municipiului Chișinău deține întâietatea la capitolul transparența proceselor gestionate, a deciziilor luate și achizițiilor efectuate, asta după ce acum cinci ani era una dintre cele mai corupte instituții din țară. Declarația a fost făcută de liderul MAN, Ion Ceban, care, în cadrul unei conferințe de presă, a vorbit despre reformele și schimbările din cadrul municipalității la capitolul lupta împotriva corupției.

”Primăria Chișinău este instituția numărul 1 la capitolul transparența proceselor pe care le are de la achiziții publice până la angajări, licitații, documente de politici care sunt dezbătute. Noi avem amplasate în spațiu deschis peste 10 mii de licitații în format electronic. Doar la Primăria Chișinău găsiți informații despre licitațiile de la 90 lei până la cele de sute de mii, zeci de milioane lei, în format electronic, accesibile pentru toată lumea”, a declarat Ion Ceban.

Totodată, Ion Ceban a vorbit și despre acțiunile întreprinse privind reîntoarcere în proprietatea municipalității a mai multor terenuri și bunuri.

”În această perioadă am întors în proprietatea municipiului Chișinău ceea ce a fost înstrăinat, terenuri și spații publice unde astăzi prestăm diferite servicii sociale ale Primăriei: centre de tineret, școli, centre cu servicii sociale”, a precizat Ion Ceban.

Total
0
Shares
Total
0
Share