Alte știri

Ceban, la MAI: Avem în jur de 700 de mii de mașini în capitală. Avem nevoie de ajutor

Pinterest LinkedIn Tumblr

Gestionarea traficului din capitală, amenajarea parcărilor, dar și direcțiile de mers au fost temele abordate în cadrul unei ședințe dintre primarul general Ion Ceban și responsabili de la MAI. Ceban spune că această colaborare este foarte importantă, mai ales, atâta timp cât municipalitatea nu are în subordine o poliție municipală.

“Nu este un secret, municipiul Chișinău a fost prevăzut pe toate străzile pentru 90 de mii de mașini, astăzi avem în zi oficial peste 230 de mii de mașini, dar traversează Chișinăul peste 400 de mii de mașini. Haideți toată lumea împreună să căutam o soluție.”

Noi muncim foarte mult în această privință. Avem deja câteva zone în care organizam parcări. Am discutat despre Ismail, intrările în oraș și identificăm locuri de parcări și pentru cei care vin să viziteze capitala. Am făcut în zona centru toate studiile necesare, curând lansăm licitațiile. Avem licitații anunțate pentru marcarea și reconstrucția parcărilor în zona centrală.”

Cât ține de centura orașului, știți foarte bine că este în pachetul mare BERD/BEI. Este vorba de cele 300 de milioane de euro. Pe 3 dintre porțiuni era claritate, spune Ion Ceban.

„Acum foarte mult depinde de Guvernul actual. Pe porțiunile 1,2,3 sunt elaborate lucrări, iar pe 4,5,6 sunt necesare studii suplimentare de organizare a drumurilor. Noi am zis că am putea face efort comun”, a mai precizat edilul.

Primarul capitalei se adresează către Parlament referitor la Bugetul anului 2022, pentru a depune un efort comun de finanțarea reparației străzii Industriale. Proiectarea urmează să fie finisată până la sfârșitul anului.

loading...

Comments are closed.