Alte știri

Ceban vrea o nouă dezvoltare a sectorului de tineret. Ce presupune strategia elaborată

Pinterest LinkedIn Tumblr

A fost elaborat Proiectul Strategiei Municipale pentru Dezvoltarea Sectorului de Tineret 2021-2026, primul document de acest fel realizat în capitală.

Potrivit primarului general Ion Ceban, după o perioadă îndelungată în care s-a depus o muncă enormă, au avut loc multe ședințe și au fost elaborate documente de dezvoltare, s-a reușit în sfârșit definitivarea Proiectului Strategiei Municipale pentru Dezvoltarea sectorului de Tineret 2021-2026.

„Scopul documentului este dezvoltarea și consolidarea sectorului de tineret pe parcursul următorilor șase ani; crearea unui mediu adecvat pentru a asigura evoluția fiecărui tânăr în plan personal şi profesional, inclusiv a celor din grupurile cu oportunități reduse; oferirea oportunităților de participare în procesele decizionale; precum și accesul tuturor tinerilor la o gamă largă și diversă de servicii de tineret. Documentul a fost consultat și validat primar în cadrul unei ședințe unde a fost analizat și prezentat progresul în acest sens și rezultatele preliminare.

Actualmente draftul strategiei este supus examinării pe intern, precum și de membrii grupului interdepartamental, direcțiile din cadrul Primăriei ce vizează domeniul respectiv, pentru a înainta propuneri pentru completări și modificări”, a precizat primarul.

Edilul spune că următorii pași presupun ajustarea strategiei în baza feedback-ului primit, elaborarea Planului de acțiuni al Strategiei de Dezvoltare a Sectorului de Tineret al Municipiului Chișinău pentru anii 2021-2026, elaborarea devizului de cheltuieli și consultarea largă a documentului, inclusiv cu grupul de lucru creat.

„Prioritatea noastră este fortificarea sectorului de tineret la nivel municipal, pentru ca toți tinerii să se simtă bine în Chișinău și să aibă posibilitatea să se dezvolte”, a conchis edilul.

loading...

Comments are closed.