CEC a aprobat două regulamente electorale

Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat, în cadrul ședinței de astăzi, două acte normative subsecvente legii electorale.

Acestea se referă la organizarea secțiilor de votare pentru cetățenii Republicii Moldova cu drept de vot aflați în afara țării și pentru cei domiciliați în localitățile din stânga Nistrului.

Regulamentele stabilesc particularitățile de constituire a secțiilor de votare, organizare și funcționare a organelor electorale ierarhic inferioare, precum și particularitățile de organizare și desfășurare a votării cetățenilor Republicii Moldova cu drept de vot peste hotarele țării și cei domiciliați în localitățile din stânga Nistrului în cazul alegerilor parlamentare, prezidențiale și al referendumurilor republicane.

În context, Regulamentul privind particularitățile constituirii și funcționării secțiilor de votare pentru alegătorii Republicii Moldova domiciliați în unitățile administrativ-teritoriale din stânga Nistrului, municipiul Bender și unele localități ale raionului Căușeni și Regulamentul cu privire la votarea cetățenilor Republicii Moldova aflați peste hotarele țării, aprobate în anul 2018, au fost abrogate.

Actele normative aprobate astăzi vor intra în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial.

Total
0
Shares
Total
0
Share