CEC a aprobat reglementările privind votarea pe parcursul a două zile

Membrii Comisiei Electorale Centrale (CEC), în cadrul ședinței de astăzi, au aprobat Regulamentul privind particularitățile votării pe parcursul a două zile. Documentul stabilește procedurile electorale privind securizarea votării, păstrarea și asigurarea integrității buletinelor de vot utilizate și a celor neutilizate, regulile pentru asigurarea confidențialității informației din listele electorale cu privire la participarea alegătorilor la votare în cazul desfășurării alegerilor sau referendumurilor pe parcursul a două zile.

Conform prevederilor legale, CEC poate stabili, la cerere sau din oficiu, cu cel puțin 25 de zile înainte de ziua alegerilor, printr-o hotărâre, desfășurarea votării pe parcursul a două zile (în zilele de sâmbătă și duminică), în cazul existenței unor anumitor condiții stabilite în regulament.

Votarea pe parcursul a două zile se va efectua pe baza aceleiași liste electorale de bază existente la secția de votare. În cazul listelor electorale suplimentare, se vor folosi formulare noi pentru fiecare zi de votare. După încheierea fiecărei zile de votare, în partea de jos a fiecărei foi a listei electorale de bază se va face mențiunea despre numărul de buletine de vot eliberate în acea zi alegătorilor înscriși pe foaia respectivă.

În secțiile de votare din străinătate și cele pentru alegătorii din localitățile din stânga Nistrului se folosesc doar liste electorale suplimentare.

Tirajul buletinelor de vot transmise secțiilor de votare poate fi folosit pe parcursul ambelor zile.

Total
0
Shares
Total
0
Share