CEC a estimat cheltuieli în mărime de 61 de milioane de lei pentru organizarea referendumului inițiat de Maia Sandu și a alegerilor prezidențiale

Comisia Electorală Centrală a aprobat, în cadrul ședinței de ieri, devizele estimative de cheltuieli suplimentare pentru organizarea și desfășurarea alegerilor pentru funcția de președinte al Republicii Moldova, a referendumului republican constituțional și pentru acțiunile aferente implementării parțiale a votului prin corespondență.

Astfel, devizul estimativ de cheltuieli propus pentru organizarea și desfășurarea referendumului republican constituțional este de 37566,65 mii lei, iar pentru implementarea parțială a votului prin corespondență este de 19661,80 mii lei. Pentru organizarea și desfășurarea alegerilor prezidențiale au fost identificați, ca fiind necesari suplimentar, 3875,15 mii lei.

Mijloacele financiare vor fi utilizate pentru procurarea rechizitelor de birou, a materialelor electorale, serviciilor poștale, achitarea indemnizațiilor pentru funcționarii electorali și a personalului din cadrul consiliilor electorale de circumscripție electorală, dezvoltarea și menținerea sistemelor informaționale, etc.

Devizele estimative de cheltuieli suplimentare vor fi înaintate Guvernului Republicii Moldova pentru asigurarea alocării din bugetul de stat a resurselor financiare necesare pentru organizarea și desfășurarea scrutinelor, inclusiv pentru implementarea parțială a votului prin corespondență.

Referendumul republican constituțional a fost inițiat la propunerea Maiei Sandu.

Total
0
Shares
Total
0
Share