Alte știri

CEC anunță cum pot fi efectuate sondajele de opinie în perioada electorală

Pinterest LinkedIn Tumblr

Comisia Electorală Centrală reamintește că, în perioada electorală, orice sondaj de opinie privind preferințele politice ale alegătorilor pot fi efectuate exclusiv respectând condiția de informare prealabilă a Comisiei. Informația va conține date despre instituția care va desfășura sondajul de opinie, perioada de efectuare a acestuia, eșantionul propus și comanditarul sondajului.

Potrivit art.70 alin.(10) din Codul electoral, rezultatele acestor sondaje pot fi date publicității cel târziu cu 5 zile înainte de ziua alegerilor. Totodată, în ziua alegerilor, până la închiderea secțiilor de votare, se interzice a da publicității în mass-media materiale, inclusiv interviuri cu alegătorii, despre numărul de voturi întrunite de concurenții electorali pe parcursul zilei și despre șansele acestora, inclusiv rezultatele exit-poll-urilor.

Informația despre desfășurarea sondajelor de opinie poate fi consultată pe pagina-web oficială a Comisiei, la rubrica “Alegeri parlamentare anticipate din 11.07.2021” sau accesând următorul link https://bit.ly/33XSRYz

Amintim că la 11 iulie 2021 în Republica Moldova vor avea loc alegerile parlamentare anticipate.

loading...

Comments are closed.