Alte știri

CEC cheamă candidații și cetățenii să nu lanseze mesaje manipulatoare în privința prelungirii programului de activitate a Secțiilor de votare

Pinterest LinkedIn Tumblr

În legătură cu unele informații apărute pe rețele de socializare referitoare la procedura de prelungire a programului de votare, Comisia Electorală Centrală vine cu următoarele precizări.

Prerogativa de a dispune prelungirea timpului de votare într-o secției de votare îi revine nemijlocit biroului electoral al secției de votare și acest termen nu poate depăși mai mult de 2 ore după ora 21.00, ora locală a statului în care activează secția.

Nu există nicio prevedere legală prin care cetățenii ar urma să depună o cerere la biroul electoral pentru prelungirea timpului necesar pentru votare.

Totodată, reținem că CEC a expediat birourilor electorale deschise în afara țării o cantitate suficientă de buletine de vot, tirajul maximal pentru o secție fiind de 5000.

CEC cheamă candidații și cetățenii să nu lanseze mesaje manipulatoare, care ar putea periclita procesul electoral și care să creeze tensiune în rândul alegătorilor.

loading...

Comments are closed.