CEC: Mai multe partide nu au prezentat raportul privind gestiunea financiară pentru semestrul doi al anului 2023

Comisia Electorală Centrală informează că din 61 de partide politice 42 au depus în termen, în conformitate cu prevederile legale, prin intermediul subsistemului informatic „Control Financiar”, raportul privind gestiunea financiară pentru semestrul doi al anului 2023.

Pe de altă parte, trei partide politice nu au prezentat în conformitate cu prevederile legale, prin intermediul subsistemului informatic „Control Financiar”, dar au prezentat raportul doar pe suport de hârtie.

Două partide politice au prezentat raportul prin SSI „Control Financiar”, cu încălcarea termenului prevăzut de lege, iar patru partide politice sunt în proces de completare și semnare a rapoartelor prin SSI „Control Financiar”.

Alte 14 partide politice nu și-au îndeplinit obligațiile de raportare în termenul stabilit.

Astfel, pentru prezentarea tardivă sau neprezentarea rapoartelor privind gestiunea financiară, CEC a inițiat 19 procese contravenționale în privința partidelor politice care nu s-au conformat prevederilor legale privind raportarea gestiunii financiare pentru semestrul doi al anului 2023. În conformitate cu prevederile Codului contravențional, acestea riscă sancțiuni sub formă de avertisment sau cu amendă de la 120 la 400 de unități convenționale aplicată persoanei cu funcție de răspundere și/sau persoanei juridice.

CEC reamintește faptul că partidele politice urmau să prezinte raportul privind gestiunea financiară pentru semestrul II al anului 2023 până la 15 ianuarie 2024. Conform legislației electorale, rapoartele privind finanțarea partidelor politice se prezintă utilizând obligatoriu metode automatizate de raportare electronică, prin subsistemul informatic „Control financiar”, iar la solicitarea CEC și pe suport de hârtie.

Lista poate fi consultată aici.

Total
1
Shares
Total
0
Share