Alte știri

CEC respinge afirmațiile făcute de Olesea Stamate

Pinterest LinkedIn Tumblr

Comisia Electorală Centrală (CEC) respinge afirmațiile făcute de doamna Olesea Stamate, reprezentantul cu drept de vot consultativ în Comisia Electorală Centrală al concurentului electoral Maia Sandu, pe care le consideră nefondate, tendențioase și cu tentă politică.

CEC a examinat sesizarea nr. CEC-7/10863 din 11 noiembrie 2020 semnată de doamna Olesea Stamate, cu privire la presupusele abateri de la prevederile legale aferente tipăririi materialului electoral al candidatului independent la funcția de Președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, prin care se solicită sancționarea acestuia.

În cadrul examinării sesizării au fost solicitate explicații, informații, acte contabile, contracte etc. de la agenții economici vizați (Î.S. Editura „Universul”, „EditTipar Grup” SRL.), inclusiv a fost solicitată inițierea unei anchete de serviciu de către Agenția Proprietății Publice. Totodată, CEC a solicitat investigarea cazului de către organele de poliție, care au prezentat Comisiei concluziile, la fel în scopul analizei multilaterale a fost solicitată și poziția părții vizate.

În urma examinării tuturor materialelor prezentate, faptele invocate în sesizare nu s-au confirmat.

loading...

Comments are closed.