CEC-ul a fost dat în judecată: “Orice piedică birocratică este ilegală!”

Echipa de juriști a Partidului Nostru a contestat în instanța de judecată hotărârea Comisiei Electorale Centrale, care a respins cererea prealabilă împotriva refuzului de a înregistra Grupul de inițiativă în susținerea alegerilor parlamentare anticipate.

“Partidul Nostru va insista în continuare să fie respectat dreptul a peste 70% din populația țării, care dorește alegeri parlamentare anticipate. Suntem convinși de faptul că doar alegerile parlamentare anticipate, cu formarea unui Guvern în bază de competențe profesionale, este soluționa pentru a stopa degradarea social-economică a țării.

Orice piedică birocratică în calea realizării dreptului cetățenilor de a iniția un referendum consultativ este ilegală.

Președintele Partidului Nostru, Renato Usatîi, a prezentat recent 10 motive pentru care guvernarea PAS trebuie să plece și să fie organizate alegerile parlamentare anticipate. Printre acestea este eșecul total în reformarea Justiției; creșterea record a prețurilor și a tarifelor; aruncarea țării într-un dezastru și sărăcie; umilirea pensionarilor prin indexarea pensiilor mult sub nivelul inflației, dar, în același timp, mărirea salariilor pentru demnitarii PAS.

Printre cele 10 motive se mai regăsesc politizarea instituțiilor de drept; compromiterea a mass-media și a libertății exprimare; compromiterea concursurilor pentru angajare în funcții.

Grupul de inițiativă pentru colectarea semnăturilor susținătorilor inițierii referendumului republican consultativ privind alegerile parlamentare anticipate a fost creat în data de 24 martie 2024. Comisia Electorală Centrală a refuzat, însă, înregistrarea acestuia”, este comunicatul formațiunii.

Total
0
Shares
Total
0
Share