Cehia acordă cuplurilor de acelaşi sex drepturi ca la perechile căsătorite, dar nu şi dreptul de a se căsători

 

Cuplurile de acelaşi sex din Cehia urmează s beneficieze începând de anul viitor de cea mai mare parte a drepturilor de care beneficiază persoanele heterosexuale căsătorite – cu excepţia căsătoriei -, în virtutea unei legi promulgate de către preşedintele Petr Pavel, scrie News.ro

Această legislaţie privind ”parteneriatul” le acordă cuplurilor de acelaşi sex dreptul la proprietate comună şi moştenirea partnerului şi permite partenerului sau partenerei unui părinte biologic să-i adopte copiii. Adopţia nu este posibilă însă alte cazuri.

Anterior, în acest stat membru al Uniunii Europene (UE) cu 10,9 milioane de locuutori, cuplurile de acelaşi sex erau autorizate să încheie ”parteneriate înregistrate” care acordau drepturi mai limitate decât noua lege.

Cuplurile de acelaşi sex au dreptul să adopte în 37 de ţări din lume, în principal în Europa, America de Nord şi America Latină, potrivit Asociaţiei Internţaionale a Lesbienelor Gay-ilor, Bisexualilor, Transnsexualilor şi Intersexualilor (ILGA).

Total
0
Shares
Total
0
Share