Alte știri

Cehia amenință Rusia cu noi măsuri după expulzarea a 20 de diplomați de la ambasada din Moscova

Pinterest LinkedIn Tumblr

Cehia a cerut miercuri Rusiei să permită revenirea până joi a celor 20 membri ai personalului ambasadei de la Moscova, care au fost expulzați luni. În caz contrar, Rusia riscă alte expulzări ale diplomaţilor săi din Praga, a declarat miercuri ministrul de Externe ceh Jakub Kulhanek, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Republica Cehă a anunţat sâmbătă expulzarea a 18 membri ai ambasadei Rusiei la Praga, ca urmare a suspiciunii că serviciile secrete ruse au fost implicate în explozia de la un depozit de muniţii din 2014. În ripostă, Moscova a anunţat că 20 de angajaţi ai ambasadei cehe sunt „persona non grata” şi trebuie să părăsească Rusia până la sfârşitul zilei de luni, 19 aprilie.

Cehia a transmis luni că expulzarea de către Rusia a celor 20 de angajaţi ai ambasadei sale la Moscova ca răspuns la expulzarea de către Praga a 18 diplomaţi ruşi este o reacţie mai puternică decât s-a aşteptat, iar guvernul va lua în considerare noi măsuri, notează Reuters.

Guvernul ceh a precizat că are suspiciuni rezonabile că cei doi agenţi secreţi ruşi acuzaţi de otrăvirea cu un agent neurotoxic a fostului spion rus Serghei Skripal şi a fiicei sale Iulia în Marea Britanie în 2018 s-au aflat în spatele exploziei din 2014 de la un depozit de arme din Cehia, când două persoane şi-au pierdut viaţa.

loading...

Comments are closed.