Social

Cei mai buni absolvenți de liceu, au primit ”Diploma de Onoare” de la Președintele țării

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ieri, în cadrul unei ceremonii festive la Palatul Republicii, președintele statului a înmînat „Diploma de Onoare” celor mai buni absolvenți de liceu din toată țara, promoția 2018.

În urma unei analize a succeselor înregistrate în procesul de studii, dar și a celor obținute la examenele de bacalaureat, la olimpiade și concursuri naționale și internaționale, în acest an, a fost sporit numărul de absolvenți – la 200. Astfel, au fost distinși cîte patru reprezentanți din fiecare raion al țării: absolvenți ai liceelor din stînga Nistrului, din municipiile Chișinău și Bălți și din UTA Găgăuzia.

Evenimentul respectiv, care se desfășoară al doilea an consecutiv și se înscrie în Festivalul „Generația Viitorului”, este un gest de atenție și încurajare a tinerilor, precum și un impuls spre atingerea unor noi performanțe.

În context, șeful statului a subliniat faptul că este necesar să găsim formula care facilitează accesul tuturor tinerilor la o educație de calitate. Totodată, Dodon a menționat că în prezent, instituția prezidențială elaborează mai multe programe naționale pentru tineri, începînd cu susținerea și promovarea antreprenoriatului în rîndul tinerilor și finalizînd cu programe cu privire la acordarea garanțiilor sociale pentru tinerii bugetari și asigurarea acestora cu locuințe.

loading...

Comments are closed.