Alte știri

Cel mai cunoscut site pentru adulți, acuzat că permite difuzarea de clipuri cu violuri asupra minorilor

Pinterest LinkedIn Tumblr

Pornhub a anunțat o serie de măsuri pentru a împiedica distribuirea de conținut ilegal distribuit pe platforma sa online, după apariția unui articol New York Times care denunță difuzarea, pe acest site de adulți, de clipuri video cu violuri asupra minorilor. Decizia Pornhub, unul dintre cele mai vizionate site-uri de pe planetă vine după ce Mastercard și Visa au declarat că vor revizui relația lor de afaceri cu platforma online dedicată adulților, scrie Digi24.

Amenințarea cu sancțiuni financiare a provocat într-un final gigantul industriei pornografice să adopte măsuri imediate. Printre acestea se numără împiedicarea descărcării de clipuri video de către utilizatori sau restricții în ceea ce privește încărcarea de imagini pe site.

Serviciul de plată online Paypal a încetat încă de anul trecut să mai proceseze plăți către Pornhub.

Articolul din ziarul new-yorkez afirmă că dintre cele 6,8 milioane de noi clipuri publicate în fiecare an pe site, „multe dintre ele arată abuzuri asupra copiilor și violență neconsimțită”.

Pe de altă parte, într-un răspuns acordat Associated Press, Pornhub a declarat că este complet „iresponsabil și flagrant de neadevărat” să sugerezi că acest site permite publicarea de abuzuri sexuale comise împotriva minorilor.

Ancheta New York Times arată însă că Pornhub este realmente „infestat” cu clipuri video care prezintă violuri. Site-ul face astfel bani de pe urma violurilor, clipurilor „revenge porn”, imaginilor filmate pe ascuns cu femei care fac duș ori cu persoane aproape asfixiate, după ce li s-a pus o pungă de plastic pe cap.

O simplă căutare după diverse categorii care conțin „minore” sau „sub 18 ani” generează, pe acest site, peste 100.000 de clipuri video, conform New York Times.

Articolul dă exemplul unei fete de 15 ani dispărute în Florida și pe care mama ei a găsit-o în 58 de clipuri video postate pe Pornhub. De asemenea, agresiunile sexuale asupra unei fete de 14 ani, postate pe aceeași platformă, au fost raportate la poliție nu de către reprezentanții site-ului ci de către un coleg de clasă al victimei.

În fiecare astfel de caz, agresorii au fost arestați, dar Pornhub a scăpat de acuzații.

Citește și: Pornhub lansează primul serial de educație sexuală

loading...

Comments are closed.