Alte știri

Cel puțin 10 morți și sute de răniți, după ce două tornade violente au lovit China

Pinterest LinkedIn Tumblr

O nouă catastrofă a lovit China în cursul zilei de vineri. Tornadele au ucis cel puțin 10 persoane în centrul și în estul țării și au rănit alte peste 300 de oameni, au informat oficiali și locală, sâmbătă, potrivit Mediafax.

Șase persoane au murit în orașul Wuhan și alte patru în orașul Shengze, la aproximativ 400 de kilometri est de provincia Jiangsu, au declarat autoritățile locale.

Imaginile apărute pe reţelele sociale arătau un vârtej negru provocând daune semnificative în calea sa.

O tornadă a lovit prima dată Shengze vineri, în jurul orei 19.00. Mai multe clădiri au fost distruse iar instalațiile de electricitate au fost avariate.

Guvernul orașului Suzhou, aflat în apropiere de Shanghai, a declarat într-o postare pe rețelele sociale că patru persoane au murit și alte 149 au fost rănite sub dărâmături.

O altă tornadă a lovit apoi Wuhan în jurul orei 20.40, distrugând zeci de case și declanșând o întrerupere a energiei electrice care a afectat peste 26.000 de gospodării. Autoritățile au anunțat și aici șase persoane decedate și alte 218 rănite.

Rafalele de vânt au fost atât de puternice încât două macarale au fost avariate, una dintre ele prăbuşindu-se pe un şantier şi provocând pagube materiale semnificative.

Furtuna a lăsat în urma sa vehicule avariate, mai mulţi copaci scoşi din rădăcini, hangare parţial distruse şi stâlpi de electricitate culcaţi la pământ.

loading...

Comments are closed.