Externe

Cel puțin 16 morți în urma unui atac asupre unei biserici creștine

Pinterest LinkedIn Tumblr

Doi preoți catolici și cel putin 16 credincioși au fost uciși într-un atac asupra unei biserici atribuit unor crescători de animale în centrul Nigeriei, unde confruntările intercomunitare s-au înmulțit în ultimele luni, a precizat marti poliția.

Atacul, comis de aproximativ 30 de bărbaţi înarmaţi, s-a produs marţi dimineaţă, în timpul unei slujbe de înmormântare în satul Mbalom, potrivit şefului poliţiei din statul Benue, Fatai Owoseni, transmite Agerpres.

Bandiţi suspectaţi a fi crescători de animale au atacat Mbalom, omorând doi preoţi” în biserică în timpul ceremoniei funerare, a spus el presei.

Am recuperat 16 cadavre (ale unor credincioşi – n.r.) şi cele ale celor doi preoţi la locul atacului”, a adăugat Owoseni, precizând că poliţia “verifică întreaga zonă” pentru a-i găsi pe vinovaţi şi a-i aduce în faţa justiţiei.

Dioceza din Makurdi, capitala statului Benue, a confirmat atacul şi moartea a doi preoţi, într-un comunicat prin care condamnă violenţele.

Acest conflict secular pentru resurse, agravat de explozia demografică din această ţară, cea mai populată din Africa (180 de milioane de locuitori), a luat de mai multe luni o turnură identitară şi religioasă.

Guvernul, mult timp criticat pentru lipsa de acţiune, a desfăşurat armata la începutul anului în mai multe state, printre care şi Benue, în încercare de a ţine sub controla violenţele intercomunitare.

Conform agenţiei locale de ajutor (SEMA), acest conflict a dus la strămutarea a 175.000 de persoane în statul Benue de la începutul anului, printre care 80.000 de copii, care trăiesc în majoritate în tabere.

Conform unui raport din septembrie 2017 al International Crisis Group, peste 2.500 de persoane au fost ucise în Nigeria în 2016.

loading...

Comments are closed.