Externe

Cel puţin şase morţi într-o explozie produsă la o uzină chimică din Cehia. Printre aceștia și 5 cetățeni români

Pinterest LinkedIn Tumblr

Cel puţin şase persoane şi-au pierdut viaţa şi alte câteva au fost grav rănite într-o explozie produsă joi dimineaţa într-o uzină chimică din oraşul Kralupy-nad-Vltavou, la 30 de kilometri nord de Praga, relatează AFP.

Am primit informaţii despre şase persoane care şi-au pierdut viaţa şi altele au fost grav rănite„, a declarat o purtătoare de cuvânt a brigăzii de pompieri din regiunea Boemia Centrală, Vladimira Kerekova, citată de agenţia CTK și Agerpres.

Potrivit purtătorului de cuvânt al serviciilor de urgenţă, Petra Effenbergerova, accidentul s-a soldat cu cel puţin şase răniţi.

Spitalul Vinohrady din Praga a declanşat un plan de urgenţă şi se pregăteşte să primească un „număr semnificativ” de pacienţi.

Explozia a avut loc într-o uzină aparţinând societăţii Synthos, specializată în producţia de cauciuc sintetic şi polistiren.

Explozia s-a produs în una din uzinele din complexul rafinăriei de la Kralupy-nad-Vltavou. Am demarat imediat o anchetă pentru a stabili toate circumstanţele şi cauzele” producerii deflagraţiei, a declarat purtătoarea de cuvânt a poliţiei, Marketa Johnova.

Printre morți se află și 5 cetățeni ai României. Despre acest lucru a anunțat într-un comunicat de presă Ministerul Afacerilor Externe a României.

Potrivit informaţiilor obţinute de Ambasada României la Praga, încă două dintre victimele exploziei au fost identificate ca fiind cetăţeni români. Astfel, numărul cetăţenilor români decedaţi în urma tragicului eveniment a urcat la cinci în acest moment„, a informat MAE printr-un comunicat de presă transmis vineri.

Ancheta declanşată de autorităţile cehe privind explozia de la uzina chimică din localitatea Kralupy nad Vltavou este în curs de desfăşurare.

Echipa consulară mobilă din cadrul Ambasadei României la Praga a vizitat şi unităţile medicale în care au fost internate persoanele rănite pentru a se asigura că printre acestea nu sunt şi cetăţeni români, precizează MAE.

Misiunea diplomatică a întreprins demersurile necesare în vederea identificării şi notificării familiilor celorlalţi doi cetăţeni români decedaţi.

MAE îşi exprimă profunda compasiune pentru tragicele pierderi de vieţi omeneşti şi transmite sincere condoleanţe familiilor îndoliate.

Ambasada României în Republica Cehă monitorizează cu prioritate situaţia şi menţine în permanenţă legătura cu autorităţile locale, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară, inclusiv pentru repatrierea trupurilor neînsufleţite.

Poliţia a fost anunţată în legătură cu explozia în jurul orei locale 10:00 (09:00 GMT), a precizat ea.

O altă explozie a avut loc în 2015 la acelaşi complex şi s-a soldat cu doi răniţi.

loading...

Comments are closed.