Externe

Cel puțin șase pacienți cu COVID au murit într-un spital din Iordania, după ce sistemul de oxigen s-a defectat

Pinterest LinkedIn Tumblr

Tragedie petrecută într-un spital din Iordania, care tratează pacienți Covid-19. Șase oameni au murit în urma unei defecțiuni apărute la sistemul de oxigenare. Ministrul Sănătății a demisionat, fiind acuzat că este „responsabil moral” de cele întâmplate, informează Reuters, citat de Digi24.

Defecțiunea s-a produs în secțiile de terapie intensivă, în unităţi de maternitate şi secţii de coronavirus din spitalul guvernamental Salt, la vest de capitala Amman.

Ministrul Sănătăţii, Nathir Obeidat, a demisionat. Potrivit purtătorului de cuvânt al Guvernului iordanian, acesta a fost considerat „responsabilul moral” pentru tragedia petrecută. Forţele de securitate au înconjurat zona spitalului, pentru a preveni posibile incidente cu rudele pacienţilor.

Iordania se confruntă cu o creştere a infecţiilor COVID-19 atribuite în principal transmiterii rapide a variantei britanice a virusului. Iordanienii au anunţat săptămâna trecută măsuri mai stricte pentru a reduce răspândirea COVID-19.

Iordania a raportat joi 8.300 de cazuri noi de COVID-19 și cel mai mare număr zilnic de morți de la debutul pandemiei.

Țara, cu o populație de aproximativ 10 milioane de locuitori, a înregistrat în total 385.533 de cazuri de COVID-19 și 5.224 de decese.

loading...

Comments are closed.