Alte știri

Cel puțin zece oameni au murit, după ce un autobuz a explodat și apoi a căzut într-o râpă

Pinterest LinkedIn Tumblr

Cel puţin zece persoane, dintre care şase chinezi, au fost ucise miercuri într-o explozie de origine încă necunoscută a unui autobuz în nord-vestul Pakistanului.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

“Explozia a provocat incendierea motorului, răsturnând vehiculul în râpă şi ucigând 10 persoane, inclusiv şase chinezi”, a declarat sub acoperirea anonimatului un înalt responsabil administrativ local, potrivit căruia 31 de chinezi au fost răniţi, relatează Agerpres.

O sursă din poliţia locală, care a cerut să nu fie identificată, a confirmat accidentul, care a avut loc în districtul Kohistan şi a fost provocat de “o explozie puternică a cărei natură nu este încă cunoscută”.

Autobuzul transporta muncitori chinezi şi oficiali de securitate pakistanezi dintr-o tabără din oraşul Dasu, în nord, lângă graniţa ţării cu China, a declarat responsabilul poliţiei Mohamed Yousaf.

Televiziunea pakistaneză Geo a anunţat de asemenea 10 morţi, citând surse oficiale.

Beijingul construieşte proiectul hidroenergetic Dasu în districtul Kohistan în cadrul unui plan de investiţii, ce face parte din “Iniţiativa Belt and Road” (Noul Drum al Mătăsii – n.r.), un program emblematic al preşedintelui chinez Xi Jinping.

loading...

Comments are closed.