Alte știri

Cele mai importante sfaturi pentru slăbit sănătos care chiar funcționează

Pinterest LinkedIn Tumblr

Sunt simple, nu-ți dau bătăi de cap, dar te ajută să slăbești pentru totdeauna și să îți menții sănătatea. Află care sunt sfaturile despre slăbit pe care poți conta!

1. Nu te limita la câteva alimente, ci adoptă un meniu diversificat

Cine zice că trebuie să renunți la alimentele tale preferate? Știi și tu ca dacă acestea sunt hipercalorice, nu le vei consuma zilnic, ci doar ocazional, când nu mai poți de poftă. Însă tocmai acest lucru te va ajuta să rămâi apoi la un plan alimentar sănătos, dar fără frustrarea că ai exclus foarte multe alimente din meniul tău. Specialiștii sunt de părere că este mai bine să mai adaugi câte ceva în farfurie ca să nu pară sărăcăcioasă, iar cele mai bune opțiuni sunt mai multe legume sau câteva nuci/semințe pentru un plus de grăsimi sănătoase care conferă sațietate, transmite eva.ro.

2. Cantitatea, calitatea și porțiile consumate sunt cele mai importante aspecte

Poți să mănânci terci de ovăz cu nemiluita, dacă îl faci cu unt și zahăr și îl consumi în cantități exagerate, pentru că acest lucru nu te va ajuta la slăbit. Știi că terciul de ovăz e sănătos, dar contează cum îl prepari, ce îi adaugi și în ce cantități îl mănânci. Altfel, el se poate transforma într-un dezastru pentru siluetă și sănătate.

3. Nu schimba obiceiurile alimentare după ce ai slăbit

Ideea este să îți formezi obiceiuri sănătoase care pot să fie urmate cu ușurință pentru tot restul vieții, nicidecum să te concentrezi doar pe excluderea unor alimente o perioadă de vreme, urmând ca apoi să le introduci in meniul zilnic.

4. Nu ignora importanța somnului

Nu tăia niciodată din programul de somn ca să stai mai mult în oraș sau să petreci mai mult timp la sală. ”Dacă dormi mai puțin de 7 ore pe noapte crește nivelul hormonului foamei numit grelină și scade nivelul hormonului care dă sațietate numit leptină. Lipsa somnului favorizează alegerea unor alimente nesănătoase și își va fi mai greu să reziști tentațiilor culinare pe parcursul zilei. Un alt lucru care se întâmplă dacă dormi puțin este legat de creșterea nivelului de cortizol, lucru care te face să mănânci în exces”, explică un alt medic pentru publicația citată.

5. Nu ții dietă ca să arăți bine, ci ca să te simți bine

O dietă bună este aceea care te ajută să îți schimbi complet stilul de viață, să te facă să te simți bine și să îți fie ușor să rămâi la acele obiceiuri sănătoase. De obicei, dieta este asociată numai cu slăbitul, însă e trebuie privită ca o schimbare sănătoasă în viața ta care îți va aduce multe beneficii și la care să rămâi pentru totdeauna. Ca să slăbești pentru totdeauna trebuie să îți schimbi stilul de viață, iar acesta implică alegerile alimentare pe care le faci, modul în care prepari hrana și regularitatea cu care alegi să faci sport pentru sănătatea corpului.

6. Nu te mai stresa cu număratul caloriilor

Este vremea să încetezi să te torturezi calculând zilnic calorii. Acest obicei nu funcționează pe termen lung și este deosebit de obositor, deoarece nu toate caloriile sunt identice, după cum explică un medic citat de NBCNews.com ”Caloriile dintr-o negresă nu sunt aceleași cu caloriile dintr-o varză și nu generează același răspuns în corp. Dar noi le calculăm la fel, ceea ce este complet greșit. Totul ține de modul în care reacționează sistemul nostru hormonal la aceste calorii. Iar răspunsul este complet diferit, în funcție de alimentele pe care le consumăm”, explică dr.Jason Fung.

Prin urmare, nu calcularea caloriilor și reducerea lor te poate ajuta să slăbești și să te menții la greutatea normală, ci atenția acordată alegerilor alimentare pe care le faci. Nu toate caloriile sunt la fel, prin urmare este mult mai important să ai un plan alimentar simplu cu alimente integrale și proaspete, evitând tot ceea ce este procesat. Acesta plan va funcționa pe termen lung, având grijă și de siluetă, dar și de sănătatea ta!

7. Gustările nu trebuie omise dacă ții dietă

Orice gustare bogată în proteine este excelentă între mesele principale. Multă lume se ferește de gustările dintre mese ca să nu distrugă dieta. Însă, o gustare servită atunci când îți este foame și aleasă corect poate să te împiedice să faci alegeri hipercalorice la masa principală, deoarece vei potoli senzația de foame. ”Recomand nucile, semințele, fructele, iaurtul simplu, câteva feliuțe de brânză, popcornul simplu sau batoanele dietetice de cereale integrale”, spune un alt specialist.

8. Nu toate grăsimile îngrașă

Nu trebuie să faci niciodată greșeala de a exclude complet grăsimile din alimetația ta. Este evident că acestea conțin calorii, însă când acestea vin din grăsimile sănătoase care sunt esențiale pentru corp nu te vor îngrășa. Alege avocado, pește, nuci, semințe, ulei de măsline extravirgin, lactate de calitate, însă nu exagera cu cantitățile consumate! ”Grăsimile sunt digerate mai lent decât carbohidrații și proteinele, lucru care ajută enorm de mult la menținerea senzației de sațietate. Lactatele integrale, oleaginoasele și grăsimile din surse vegetale ajută la slăbit, nicidecum nu îți pun piedică să scapi de kilogramele în plus”,explică nutriționistul Eliza Savage.

loading...

Comments are closed.