Cele mai importante teme de mediu pentru Republica Moldova vor fi dezbătute în cadrul Pria Environment Moldova

PRIAevents, având ca și parteneri principali TOMRA si Moldcontrol, organizează conferința PRIA Environment Republica Moldova,  eveniment complex, cu teme extrem de  importante și cu prezența reprezentanților tuturor părților implicate în protecția mediului în Moldova în 25 noiembrie  2021.

Evenimentul va fi transmis live pe Microsoft Teams aici: https://bit.ly/30q3UuX și pe Facebook PRIAevents.

PRIA Environment reprezintă una dintre cele mai importante platforme de dezbateri între companii, autorități, ONG- uri și societatea civilă, dar și întâlnirea anuală a tuturor celor implicați în conservarea mediului.

PRIA Environment va găzdui reprezentanți de marcă ai mediului de business, ai autorităților și ai comunității științifice,   precum și lideri comunitari, care vor discuta politici în curs de dezvoltare, probleme și progrese tehnologice care au impact  asupra resurselor naturale, precum și oportunități concepute pentru a crea un viitor durabil prin gestionarea

corectă a mediului. Reciclarea ambalajelor – stabilirea mecanismului de recuperare integrală a costurilor în conformitate  cu principiul poluatorul plătește și cu principiul extins al responsabilității producătorului, reducerea depozitării deșeurilor și creșterea cotelor de reciclare vor fi in prim plan. În luna iulie 2021, am abordat organizat o conferință în care s-a abordat pentru prima dată într-un eveniment de acest gen în Republica Moldova tematica risipei alimentare!

Totodată se vor dezbate subiecte despre alinierea la cerințele internaționale privind economia circulară și transformarea    deșeurilor în resurse.

Un rol deosebit vom acorda dezbaterii despre investiții ale companiilor pentru protejarea mediului și educație pentru mediu. Vom afla despre cele mai eficiente campanii pentru mediu, despre Rolul ONG-urilor ți proiectele acestora.

Participă la conferința PRIA Environment sa analizăm împreună noutățile legislative cu impact asupra comunităților noastre, strategii și politici, precum și schimbările actuale.

Află  care sunt eforturile făcute de companii pentru un mediu mai curat, dar si stadiul demersurilor făcute de administrațiile locale pentru mediu, vom dezbate despre ce reglementări  ar trebui schimbate sau îmbunătățite.

Vom afla despre rezultatele orașelor din Moldova și care se află pe locurile fruntașe, dar vom avea și lectori din România care ne pot spune despre experiența  lor.

Vei avea ocazia să îi întâlnești pe cei mai importanți oameni din domeniu, să participi la un eveniment interactiv, astfel încât la finalul evenimentului să avem trasate idei, soluții și propuneri.

Pentru a primi linkul pentru vizionare online, completați, vă rugăm: https://priaevents.ro/inregistrare-pria-environment-republica-moldova_25-noiembrie-2021, iar detaliile complete le veți găsi pe www.priavents.ro

AGENDA:

10.30 – 10.35  –  start eveniment

10.35 – 12.50  –  Panel online: Schimbări legislative și măsuri pentru protecția mediului în Republica Moldova

 • Legislația privind protecția mediului în Republica Moldova – legea 209/2016, legea 248/2013 / Acordul XI cu Uniunea Europeană? Ce ar trebui să se modifice și ce se poate îmbunătăți?
 • Reciclarea ambalajelor – stabilirea mecanismului de recuperare integrală a costurilor în conformitate
 • cu principiul poluatorul plătește și cu principiul extins al responsabilității producătorului
 • Reducerea depozitării deșeurilor și creșterea cotelor de reciclare
 • Companiile de salubritate din Republica Moldova – cum se poate eficientiza activitatea acestora? Cum pot ajuta primăriile gestionarea deșeurilor?
 • Educația pentru colectarea deșeurilor? Ce se poate colecta selectiv și unde?
 • Care pot fi facilitățile fiscale pentru companii pentru a se încuraja colectarea deșeurilor în Moldova?
 • Pe modelul altor țări europene, s-ar putea vedea necesitatea implementării sistemului garanție-depozit pentru PET-uri, sticle şi doze de aluminiu în Republica Moldova?
 • Cum se adaptează orașele din Republica Moldova cerințelor de mediu europene și mondiale privind reciclarea? Dar privind calitatea aerului?
 • Cum se implică companiile în protecția mediului? Cum pot contribui companiile la educarea angajaților, dar
 • și a cetățenilor în general, pentru respectarea normelor de mediu? Exemple de campanii de succes.
 • Prezentarea campaniilor CSR ale companiilor din Moldova
 • Reciclarea electronicelor și electrocasnicelor? Colaborarea între producătorii care comercializează           
 • echipamente electrice şi electronice și asociații
 • Ce poate învăța Republica Moldova din experiența altor state despre colectarea selectivă, managementul deșeurilor și  poluare? Care sunt studiile realizate de experți? Exemple din România și alte țări
 • Care sunt propunerile mediului de afaceri? Ce responsabilități își asumă acestea? Dar autoritățile, dar
 • societatea civilă? Ce rol pot juca asociațiile de locatari din Republica Moldova? Dar ONG-urile?

12,50-13,30 –  Q&A. Concluzii

Beneficiile:

PRIA Environment reprezintă reuniunea companiilor, specialiștilor și autorităților implicate în protecția mediului în Romania. Pentru a primi linkul pentru vizionare online, completați, vă rugăm: https://priaevents.ro/inregistrare-pria-environment-republica-moldova_25-noiembrie-2021/, iar detaliile complete le veți găsi pe www.priavents.ro

 

În cadrul conferinței online PRIA Environment Republica Moldova din 25 noiembrie 2021 veți beneficia de aflarea noutăților legislative, de analize la un nivel înalt și de studii de caz.

Veți avea ocazia să interacționați cu cei mai importanți lectori din domeniu dar și să faceți schimb de opinii și experiență cu participanții preocupați de aceleași subiecte ca și voi, de a afla cum pot vă ajuta consultanții juridici, de a vedea care sunt opiniile asociațiilor și ale companiilor din industria dvs. Exemplele, studiile de caz și noutățile vor fi adevărate surse de învățare și dezvoltare pentru activitatea pe care o desfășurați.

Atingeți peste 3 000 de spectatori online ai evenimentului

Creați contacte si stabiliți parteneriate

Abordați despre subiectele pe care considerați că este important să le dezbateți și schimbăm împreună legislația.

Schimbați datele de contact online.

Vă asociați cu unul dintre cele mai apreciate branduri de evenimente de business din România și Republica Moldova.

Lectorii și audiența interacționa și pot răspunde în timp real la întrebările fiecăruia!

Telegraph.md este partener media al evenimentului.

Total
0
Shares
Total
0
Share