Centru provizoriu de gestionare a situației de criză din Palanca și-a încheiat activitatea, informează IGSU

Începând cu ziua de 4 ianuarie 2024 Centrul provizoriu de gestionare a situației de criză din localitatea Palanca și-a încetat activitatea. Decizia a fost luată după expirarea stării de urgență în Republica Moldova, informează IGSU.

Tabăra provizorie destinată afluxului de cetățeni străini a fost sistată, iar angajații IGSU sunt în proces de retragere a întregii infrastructuri, bazei operaționale, modulelor igienice, corturilor, dar și a echipamentelor tehnice și electrice care pe parcursul a doi ani au fost complet funcționale pentru cazarea de refugiați.

Centrul provizoriu a fost amenajat și și-a inițiat activitatea pe 24 februarie 2022, iar pe parcursul funcționării acestuia prin el au trecut 9258 persoane refugiate din Ucraina, fiind cazați 6229 de oameni. Funcționalitatea și securitatea taberei a fost asigurată de Inspectoratul General pentru Migrație, Inspectoratul General de Carabinieri, dar și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Centrul permanent a avut capacitatea de a asigura 500 persoane absolut autonom și funcțional. Din primele zile de la declanșarea războiului în Ucraina, refugiații au obținut ajutor. Aici oamenii au beneficiat de cazare, mâncare, asistență medicală și au fost asistați în procesul de acomodare în Republica Moldova.

Total
0
Shares
Total
0
Share